Politică

În Sibiu, 21 din cele 28 de primării care au primit bani de la Guvern sunt conduse de primari PDL

Autor: Mediafax

10.04.2012, 00:00 100

Un număr de 28 de primării din judeţul Sibiu au primit, prin hotărâre de guvern, 11.615.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară, 21 dintre acestea fiind conduse de reprezentanţi ai PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit hotărârii de guvern publicate vineri în Monitorul Oficial, 28 de primării din judeţul Sibiu au primit, din Fondul de rezervă bugetară, 11.615.000 de lei.

Dintre acestea, 21 sunt conduse de reprezentanţi ai PDL, trei au primari PSD, două au primari FDGR şi două au primari PC. Primăria Sibiu a primit cea mai mare sumă din judeţ - două milioane de lei. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii sibiene, banii vor fi folosiţi pentru a plăti lucrări deja efectuate la două unităţi şcolare - un liceu, respectiv o grădiniţă din oraş. Ambele sunt lucrări derulate cu fonduri de la bugetul de stat. O parte din bani vor fi folosiţi şi pentru continuarea lucrărilor la aceeaşi grădiniţă.

Primarul oraşului Agnita, Radu Curceanu (PDL), care a primit 520.000 de lei, spune că va folosi banii pentru plata datoriilor sau pentru cofinanţarea diferitelor proiecte europene. "O parte se vor duce pe cofinanţări, apoi să vedem ce ne mai rămâne, se vor duce pe arierate, pe lucrări pe care le avem în desfăşurare. E loc şi de mai mult, dar e bine că am primit şi atât, nu mă aşteptam să primesc", a declarat ieri primarul Radu Curceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO