Politică

Într-o oră începe meciul Steaua-Lazio, iar ministrul Justiţiei a ajuns de abia la pagina 11 din 36 din raportul privind activitatea DNA. Sunt multe critici la adresa lui Kovesi

Într-o oră începe meciul Steaua-Lazio, iar ministrul...
22.02.2018, 19:05 763

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a început la ora 18.00, într-o conferinţă de presă extraordinară, prezentarea raportului privind activitatea DNA, sinteză care are 36 de pagini.

La ora 18.55, prezentarea sintezei a ajuns de abia la pagina 11, iar ziariştii sunt extrem de nervoşi, pentru că ministrul a preferat această metodă de citire a raportului şi a spus că va răspunde la întrebări doar după ce va termina de citit toate cele 36 de pagini.

Primele 11 pagini au fost destul de critice la adresa DNA, cu referire directă la adresa Codruţei Kovesi, şeful instituţei.

"Un comportament excesiv de autoritar. Personal a supravegheat ancheta desfăşurată de procurori în legătură cu OUG 13. Citez <<Eu mi-am asumat acest dosar împreună cu procurorul X şi Y. Nu au făcut un milimetru la stânga sau la dreapta fără ca eu să spun DA>> Aşadar, se observă o supraveghere, o implicare în realizarea anchetelor altor procurori, ceea ce legea interzice ", a declarat Tudorel Toader.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO