Politică

Iohannis, despre proteste: Aceşti oameni sunt de admirat. Au arătat că îşi doresc o ţară stabilă

Iohannis, despre proteste: Aceşti oameni sunt de...

Autor: Iasmina Ardelean

23.01.2018, 13:34 103

"Să stiţi că am urmărit cu foarte mare atenţie ultimele proteste de sâmbătă. (..) Aceşti oameni sunt de admirat, au venit, cu toate că vremea a fost destul de rea, ca să arate politicienilor din România că îşi doresc o ţară stabilă şi prosperă, o justiţie puternică şi independentă. Au arătat foarte clar, sper că s-a înţeles acolo unde trebuie să se înteleagă, că îşi doresc o guvernare decentă şi eficientă", a declarat preşedintele României.

Întrebat despre criticile aduse de societatea civilă după desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier, Iohannis a spus: "Am cântărit toate argumentele şi am ajuns la concluzia că asta este varianta pe care trebuie să o accept".

Referitor la discuţiile despre o eventuală suspendare a sa din funcţie, preşedintele a declarat: "Nu mi-a fost şi nu îmi este teamă de suspendare. (..) Nu cred că această posobilitate de suspendare trebuie să fie un argument în viaţa politică. Pentru mine nu e un factor de decizie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO