Iohannis: Salut decizia CE de a scoate România din procedura privind dezechilibrele macroeconomice

18 mar 2016 Autor: Ana Maria Lazăr

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri seara la Bruxelles că a salutat, în cadrul reuniunii Consiliului European, decizia Comisiei Europene de a scoate România de sub incidenţa procedurii privind dezechilibrele macroeconomice.

"Am avut discuţii despre evoluţiile economice recente şi am aprobat domeniile prioritare de politici ale analizei anule a creşterii care vor contribui la consolidarea redresării economice actuale, pe baze durabile şi la stimularea creşterii economice şi a creării de locuri de muncă în toată Uniunea. În acest context, am salutat decizia Comisiei Europene de a scoate România de sub incidenţa procedurii privind dezechilibrele macroeconomice", a declarat Iohannis, după reuniune.

De asemenea, preşedintele a spus că s-a discutat şi despre necesitatea sprijinirii industriei siderurgice prin măsuri antidumping.

"În încheiere doresc să subliniez că în concluziile reuniunii a fost introdus, inclusiv la solicitarea mea în numele României un mesaj important privind necesitatea sprijinirii industriei siderurgice, în contextul în care acest sector se confruntă cu o situaţie dificilă de supraproducţie la nivel mondial. În legătură cu aceasta am evocat necesitatea accelerării măsurilor antidumping în domeniu, cu scopul de a proteja economiile statelor membre ale Uniunii", a spus Klaus Iohannis.

 
Cuvinte cheie:
KLAUS IOHANNIS
, CE
, ECONOMIE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide