Politică

Jonathan Scheele si-a incheiat misiunea in Romania

Jonathan Scheele si-a incheiat misiunea in Romania
27.10.2006, 19:21 68

"Am vrut sa fiu un bun prieten al poporului roman, chiar daca acest lucru a implicat si onestitatea de care a trebuit sa dau dovada, mai ales cand am criticat neajunsurile". Cu aceste cuvinte Jonathan Scheele (foto), ambasadorul UE la Bucuresti, si-a luat ieri ramas bun de la Romania, dupa o intrevedere cu presedintele Traian Basescu.
Asadar, dupa cinci ani de misiune la Bucuresti si cu doua luni inainte de integrarea Romaniei, Jonathan Scheele si-a incheiat misiunea. Despre Scheele se poate spune ca a fost martorul intregului chin al Romaniei in drumul ei european. A criticat si a incurajat, in aceeasi masura, administratia de la Bucuresti, iar la final afirma: In ultimii cinci ani Romania a inregistrat o evolutie spectaculoasa. Scheele, diplomat de cariera, va primi o alta misiune la Bruxelles.
Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti, condusa de el, va deveni, la 1 ianuarie 2007, Reprezentanta a Comisiei Europene in Romania, care va fi membra a UE de la acea data, principalele misiuni ale noului organism fiind informarea publicului si monitorizarea evolutiilor economice, politice si sociale din tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO