Politică

Klaus Iohannis: Nu am vorbit încă cu Kovesi. Nu am stilul să chem oamenii la raport

Klaus Iohannis: Nu am vorbit încă cu Kovesi. Nu am...

Autor: Mediafax

29.09.2016, 11:27 1503

”Nu, n-am vorbit încă cu doamna Kovesi. Dacă va dori să vină să-mi prezinte punctul domniei sale de vedere, sigur sunt deschis pentru o discuţie. Nu am stilul să chem oamenii la raport, asta este din altă perioadă. Eu lucrez instituţional cu instituţiile statului şi atunci când au o problemă se anunţă la mine şi avem o discuţie care, de regulă, este şi clarificatoare şi rezolvatoare”, a declarat Iohannis.

Întrebat marţi cum vede autonenuţul lui Ghiţă, preşedintele a spus că îl consideră "ciudat" şi că cei însărcinaţi cu aceste chestiuni trebuie să-şi facă treaba.

De asemenea, Iohannis a precizat că în măsura în care devine de competenţa preşedintelui, va avea discuţii cu cei implicaţi. Referitor la o eventuală demisie a Laurei Codruţa Koveşi, preşedintele a arătat că i se pare deocamdată un scandal media. "Dacă va fi mai mult, vom discuta mai mult", a conchis şeful statului.

Întrebat de ce a fost făcut acum acest autodenunţ, Iohannis a afirmat: "Asta pot să vă răspund, aşa, direct. Din cauza campaniei electorale. (...) Sunt alţii plătiţi de statul român să verifice aceste lucruri. Atunci când vom avea o concluzie atunci putem să o comentăm. Înainte sunt doar discuţii."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO