Politică

Liderul PSD, Liviu Dragnea: Grindeanu a îmbrăcat haina de prim-ministru şi ţine bine în mâini frâiele guvernării

Liderul PSD, Liviu Dragnea: Grindeanu a îmbrăcat haina...

Autor: Liviu Dadacus

29.03.2017, 11:50 65

„Veştile bune din economie confirmă faptul că programul de guvernare poate aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor, fără a afecta echilibrele macroeconomice. Mai mult, ne arată că Sorin Grindeanu a îmbrăcat haina de prim-ministru şi ţine bine în mâini frâiele guvernării!”, a scris Dragnea pe Facebook.

El a precizat că în februarie există o creştere a veniturilor bugetare cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care au fost eliminate taxa pe construcţii speciale şi alte 102 taxe şi au fost reduse accizele.

De asemenea, liderul PSD a susţinut că există o creştere la încasările din TVA cu 2,5%, faţă de februarie 2016, deşi taxa a fost redusă de la 20% la 19% şi că, în acelaşi timp, în primele trei luni ale anului numărul contractelor de muncă a crescut cu 44.000.

„Aşa cum am mai spus, dacă programul va fi pus în practică, punct cu punct, vom reuşi să relansăm economia naţională şi vom aduce mai mulţi români în clasa de mijloc. Toate acestea, fără a depăşi pragul de 3% la deficitul bugetar!”, a mai scris Dragnea.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că după o scădere în luna ianuarie, încasările din TVA au cunoscut în februarie o creştere cu 2,5% faţă de aceeaşi lună din 2016, respectiv de la 3.456 milioane lei, la 3.541 miliarde lei.

„Pe ansamblu, în luna februarie 2017, la bugetul de stat s-au încasat 681 milioane lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o creştere de la 15 miliarde, la 15,68 miliarde lei. De asemenea, în luna februarie au crescut încasările din impozitele pe venit şi salarii cu 1%, de la 2.021 la 2.042 milioane lei, precum şi colectările din impozitele şi taxele pe proprietate cu 0,2%, respectiv de la 491 la 492 milioane lei. Cea mai mare creştere a avut loc la încasările din contribuţiile de asigurări, unde s-a înregistrat un plus de 15%, de la 4.551 milioane lei, la 5.225 milioane lei”, a precizat Dobre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO