Politică

Lista eternilor chiriaşi ai RA-APPS. „E o casă, unii îi zic abuziv vilă, deşi conceptul de vilă nu e definit"

Lista eternilor chiriaşi ai RA-APPS. „E o casă, unii...

Autor: Gândul

11.01.2013, 15:52 2454

Nu mai au funcţii publice, dar încă ocupă locuinţele de protocol ale RA-APPS. Mircea Geoană, Adrian Severin, Şerban Nicolae, Joiţa Tănase, Mioara Roman sau Gelu Voican Voiculescu ocupă de ani de zile vile sau apartamente ale statului care în principiu sunt destinate celor cu demnităţi publice şi care nu au o locuinţă în Bucureşti sau chiar vânzării.

Fiecare are însă o explicaţie: ba că au contracte de închiriere şi locuinţele nu sunt de protocol, ba că au câştigat în instanţă dreptul de a fi chiriaşi sau pur şi simplu nu au unde să se mute. Unii au restanţe de milioane de lei. Este cazul lui Gelu Voican Voiculescu şi al Mioarei Roman, care se judecă în intanţă pentru ştergerea datoriilor. Aţii sunt datori la utitilităţi. Este şi cazul lui Mircea Geoană.

Un nume nou intrat pe listă este cel al actualului ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, care a rămas în casa RAAPPS oferită de guvernul Tăriceanu încă patru ani după ce nu a mai fost secretar de stat, până acum, când şi-a redobândit dreptul la locuinţă de serviciu.

Citiţi articolul integral pe gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO