Politică

Lista miniştrilor din Cabinetul Mihai Tudose, aprobată în CExN al PSD. Cine sunt miniştrii pe care PSD-ALDE îi vrea în Guvernul României. Tudose: Dacă Dragnea va putea deveni premier, mă voi da la o parte

Lista miniştrilor din Cabinetul Mihai Tudose, aprobată...

Autor: Liviu Dadacus

28.06.2017, 14:29 4404

Mihai Tudose a spus în conferinţa de presă, răspunzând la o întrebare din partea unui reporter, că în cazul în care Liviu Dragnea va putea fi premier, se va da la o parte. 

Lista miniştrilor acceptaţi în CExN al PSD:

Prim-ministru: Mihai Tudose


Marcel Ciolacu- vicepremier

Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale: Sevil Shaideh
Viceprim-ministru, ministrul Mediului: Graţiela Gavrilescu (ALDE)

Ministrul Afacerilor Interne: Carmen Dan

Ministerul Economiei: Mihai Fifor

Ministerul Finanţelor: Ionuţ Mişa

Ministerul pentru IMM-uri şi Mediu de Afaceri: Ilan Laufer

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene- Victor Negrescu

Ministru delegat pentru Foduri Europene- Rovana Plumb

Ministerul Educaţiei: Liviu Pop

Ministerul Justiţiei: Tudorel Toader

Ministrul Sănătăţii: Florian Bodog

Ministrul Afacerilor Externe : Teodor Meleşcanu (ALDE)

Ministrul Energiei: Toma Petcu (ALDE)

Ministerul Apărării: Adrian Ţuţuianu

Ministerul Apelor şi Pădurilor: Doina Pană

Ministrul Agriculturii: Petre Daea

Ministrul Muncii: Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Transpoturilor: Răzvan Cuc

Ministerul Comuncaţiilor: Lucian Şova

Ministerul Culturii: Lucian Romaşcanu

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul: Viorel Ilie (ALDE)

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni: Andreea Păstârnac

Ministrul Turismului: Mircea Dobre

Ministrul Tineretului: Marius Dunca

Fostul secretar de stat din ministerul Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, l-a dat jos pe Alexandru Petrescu şi a ajuns ministru la IMM-uri. 


Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Apărării, este preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, acesta ocupând anterior şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

După alegerile parlamentare din 2016, Adrian Ţuţuianu a obţinut un mandat de senator, prelunând conducerea Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. Din anul 2000 este lector/conferenţiar universitar la Universitatea Valahia din Târgovişte, în cadrul Facultăţii de Drept.

Adrian Ţuţuianu a fost parlamentar în legislatura 2008-2012, ulterior ocupând funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. În perioada 2004-2008 a fost consilier judeţean, iar anterior avocat, mediator şi practician în insolvenţă.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi Colegiul Naţional de Apărare în 2010, fiind doctor în Drept. Potrivit datelor din CV, cunoaşte Limba Franceză.

După protestele din iarnă, fiica lui Adrian Ţuţuianu a avut o postare pe Facebook în care spunea despre protestatari că ies “ca oile în Piaţa Victoriei” şi îi provoacă “scârbă”, postare despre care senatorul a spus că este “neinspirată”, dar şi copii săi “au dreptul să spună ceva”.

Din declaraţia de avere postată pe site-ul Senatului României reiese că deţine, împreuna cu familia, cinci terenuri în judeţul Dâmboviţa, unul de 24 de metri pătraţi şi un loc de parcare în Bucureşti, sectorul 4. În Tâgovişte, soţia sa are un apartament de 56 mp, un alt imobil de peste 170 mp, iar în Bucureşti un imobil de 125 mp. Una dintre fiicele sale deţine în comuna Răzvad un imobil de peste 200 mp şi în Târgovişte un altul de 82 mp. Pe numele lui Adrian Ţuţuianu este şi un apartament de 86 mp în Târgovişte.

Potrivit documentului menţionat, deţine, împreuna cu soţia, două maşini Volkswagen, fabricate în 2015, şi o alta, aceeaşi marcă, din 2010. Are trei credite în valoare totală de aproximativ 85.000 lei. În 2016 a obţinut în jur de 127.000 lei de la Senat, CJ Dâmboviţa şi Universitatea Valahia. Soţia sa, inspector în cadrul prefecturii Dâmboviţa, a avut venituri de 34.000 lei, iar dintr-un contract de închiriere a obţinut peste 67.000 lei.

La categoria investiţii şi împrumuturi acordate, apare suma de 15.900 euro direcţionată către firma SC Ventrom SRL, la care acţionari sunt soţia şi fiica sa. De asemenea, acesta a contribuit la campaniile electorale, locale şi parlamentare, din 2016, cu suma totală de 12.500 lei.


Lucian Şova, ministrul propus pentru Comunicaţii şi Societatea Informaţională, este la al doilea mandat, ocupând, anterior, mai multe poziţii în cadrul companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor. Şova a absolvit un curs în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I.

Lucian Şova, în vârstă de 47 de ani, este, în prezent, la al doilea mandat ca deputat. Primul mandat a fost în perioada 2012-2016, când a fost secretar în Comisia pentru transporturi şi infrastructură.

În perioada septembrie 2010 – decembrie 2012 a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Bacău. În acceaşi perioadă a ocupat funcţia de consilier al managerului general în cadrul companiei de transport Cominfortrans, din Bacău, post pe care l-a mai ocupat în perioada august 2005 – februarie 2009.

Timp de un an, din octombrie 2009 până în aceeaşi lună din 2010, Şova a fost consilier personal al ministrului Economiei. Anterior, în perioada martie 2009 – octombrie 2009 a ocupat funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

Lucia Şova a fost director general în cadrul Departamentului Transporturi Rutiere din Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în perioada ianuarie 2002 – iulie 2005.

Deputatul a fost director general adjunct în cadrul Autorităţii Rutiere din România din Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în perioada mai 2001 – ianuarie 2002.

Anterior, din ianuarie 2001 până în mai 2001 a fost consilier personal al ministrului Transporturilor.

Deputatul PSD Lucian Şova a fost audiat în ianuarie 2015 la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul în care este urmărit penal, alături de fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă.

Inginerul Şova a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică, specialitatea autovehicule rutiere din cadrul Universităţii din Braşov.

În 2006 a absolvit Institutul Naţional pentru Administraţie Bucureşti şi a devenit masterand în managementul calităţii în transporturi rutiere, diplomă primită în cadrul Universităţii din Oradea.

În 2009, Şova a urmat cursul de securitate şi bună guvernanţă din cadrul Universităţii Naţionale de Apărarea Carol I, Colegiul Naţional de Apărare.

Lucian Şova deţine împreună cu Turturică Florin un teren de 10.000 de mp în comuna Limanu, judeţul Constanţa. Şova mai are un apartament de 44 mp în Bucureşti şi un autoturism Mercedes.

Valoarea conturilor curente ale deputatului trece de 63.000 de lei. Şova mai are un depozit bancar de peste 31.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere semnată în martie 2017.

Şova deţine o participaţie de 53,34% din Cominfotrans SA, în valoare de 48.000 de lei, o cotă de 1% din Regional Romplines SRL şi o participaţie de 35% din Niso Transeurope. Deputatul a împrumutat compania Cominfotrans, unde a fost manager general şi consilier, cu 177.000 de lei.

Şova are datorii în bănci în valoare de peste 333.000 de lei.

Venitul anual încasat din indemnizaţia de deputat este de 78.000 de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO