Politică

Liviu Dragnea, avertisment pentru Iohannis: Nu suntem un partid format din oameni blegi sau fricoşi

Liviu Dragnea, avertisment pentru Iohannis: Nu suntem un...

Autor: Gabriel Pecheanu

17.05.2018, 18:42 147

”Prim-ministrul are susţinere totală din partea noastră. Nu a făcut absolut nimic din ceea ce, în această plângere, e scris. Toată lumea de bună credinţă înţelege exact ce este în spatele acestui demers şi vom merge în continuare. Nu o să tăcem şi o să şi acţionăm. Această acţiune este neconstituţională, pentru că este o tentativă de lovitură de stat. Nu există niciun fel de sâmbure de adevăr în ceea ce e prevăzut în acea plângere. Am vorbit deja cu juriştii şi trebuie să ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac astfel de plângeri”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis nu poate avea relaţii instituţionale corecte.

”Eu doar constat cu amărăciune şi dispreţ că ceea ce am spus noi se adevereşte, că preşedintele Iohannis nu poate lucra cu nicio instituţie dacă nu îi e aservită. Deci poate lucra doar cu oameni care sunt aserviţi, cu instituţii care îi sunt aservite total. Nu poate avea o relaţie instituţională. Vrea să conducă şi guvernul, vrea să conducă şi parlamentul, vrea să conducă şi procurorii, vrea să conducă şi instanţele, vrea să conducă tot ce mişcă în această ţară. Când îi faci plângere penală unui prim-ministru că îşi exercită atribuţiile, e clar pentru orice vrea să înţeleagă că nu se doreşte ca această guvernare să ducă la capăt un program care a produs rezultate bune şi produce în continuare rezultate bune”, a adăugat preşedintele PSD.

El a ţinut să atragă atenţia şefului statului.

”Noi nu vorbim de suspendarea premierului. Să nu credeţi că noi suntem un partid format din oameni blegi, fricoşi şi care stăm cu capul plecat ca să ni-l taie Iohannis sau slujile lui. Categoric nu. Eu vorbesc de acest demers care nu are nicio legătură cu politica, cu bunul simţ, cu Constituţia şi cu dorinţa afişată şi spusă de cooperare instituţională. Asta nu are nicio legătură cu statul de drept. Această acţiune este anticonstituţională. Nu vorbim acum despre suspendare, dar se pare că dorinţa noastră de a construi un dialog şi o pace politică în România nu sunt luate în seamă, pentru că nu se doreşte”, a conchis Dragnea, precizând că nu se pune problema suspendării din funcţie a preşedintelui Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO