Politică

Ludovic Orban spune că PNL a iniţiat un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Liviu Dragnea

Ludovic Orban spune că PNL a iniţiat un proiect de...

Autor: Diana Grigore

15.10.2018, 18:52 367

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că Biroul Executiv al partidului a iniţiat un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, urmând ca grupul parlamentar liberal să decidă momentul iniţierii proiectului de hotărâre.

"Biroul executiv a adoptat un proiect de hotărâre de demitere a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor care are la bază patru imputări majore care i le formulăm domnului Dragnea, toate bazate pe nerespectarea Constituţiei. A fost validată, prin decizia Curţii Constituţionale, această procedură de demitere a preşedintelui unei Camere a Parlamentului de către majoritatea parlamentară prin intermediul unui proiect de hotărâre în cazul încălcării flagrante a Constituţiei. Astăzi (luni - n.r.) am adoptat acest proiect de hotărâre, există patru temeiuri solide privitoare la încălcări ale Constituţiei de către Liviu Dragnea", a afirmat Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv.

Printre motivele iniţierii proiectului de hotărâre pentru demiterea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, se află şi delegarea atribuţiilor acestuia lui Florin Iordache.

"Domnul Dragnea l-a delegat pe Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor numai în scopul ca Florin Iordache să iniţieze un demers în interesul personal al lui Liviu Dragnea", a adăugat Orban.

Liderul PNL a susţinut că grupul parlamentar liberal din Camera Deputaţilor va decide momentul iniţierii acestui proiect de hotărâre.

"Am mandatat grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor să hotărască momentul iniţierii acestui proiect de hotărâre, astfel încât să scoatem acest furuncul de pe faţa României (...), să dăm posibilitatea Parlamentului României de a înlocui un om care ne face de râs şi de a numi un om care să nu ne pună într-o umbră negativă şi să nu afecteze imaginea Parlamentului. Prima procedură este modificarea regulamentului, văzând că bate pasul pe loc, am luat decizia de a iniţia depunerea unui proiect de hotărâre privind demiterea preşedintelui Camerei Deputaţilor.(...)Vom testa existenţa unei majorităţi lună de lună", a conchis Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO