Politică

Macovei, despre restructurarea Parchetului General: Peste jumătate trebuie să plece

Macovei, despre restructurarea Parchetului General: Peste...

Autor: Andreea Tobias, Dragos Suciu

16.04.2016, 16:55 562

Macovei a afirmat că sunt multe secţii în cadrul Parchetului General la care unul sau doi procurori pot face ceea ce fac acum şapte sau opt procurori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Eu am făcut un plan de restructurare a Parchetului General. Peste jumătate trebuie să plece. Sunt oameni care stau acolo şi fac foarte puţin spre deloc. Sunt servicii total ineficiente. Am lăsat acest plan, dar nu s-a mai întâmplat nimic cu el. Eu aş face asta şi la alte instituţii şi chiar la toate instituţiile publice”, a spus Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a adăugat, în acest sens, că trebuie făcut un ”audit pe circuitul hârtiilor”, pentru a vedea câte persoane sunt implicate şi de câte este, de fapt, nevoie, pentru eficienţa instituţiei.

”Faci un audit pe circuitul hârtiilor: ce face o hârtie, de unde pleacă, de la acela care o scrie până când pleacă din instituţie. Cât durează şi cine o semnează. Unul pe resurse umane, câţi oameni sunt implicaţi într-o operaţiune. Da? De orice fel, de la angajare, de la repartizare, de la arhivă. Câţi sunt implicaţi şi de câţi ai tu cu adevărat nevoie, eficienţa instituţiei. Şi o să vedem exact ce trebuie să schimbăm. Pe Parchetul General eu vă spun că am făcut în 2005 asta şi făcusem şi reducerile. Ei au scos pensionarii, adică nu au mai ocupat locurile rămase libere în urma pensionării, dar nu e suficient. Să meargă mai departe”, a spus Macovei.

Monica Macovei a fost prezentă, sâmbătă, la Alba Iulia, la lansarea candidaţilor M10, din judeţul Alba, la alegerile locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO