Politică

MAE îşi cumpără 63 SUV-uri, servicii informatice şi de transport aerian în valoare de peste 7,5 milioane euro

MAE îşi cumpără 63 SUV-uri, servicii informatice şi...

Autor: Liviu Dadacus, Cătălina Butan

06.04.2013, 11:39 889

Astfel, pe 2 aprilie, MAE a lansat un contract de achiziţie publică vizând achiziţia a 63 de autoturisme SUV cu tracţiune integrală 4x4, valoarea estimată fară TVA fiind de 916.409 euro (4.032.200 lei).

Sursa de finanţare a acestui contract este bugetul de stat, licitaţia fiind una deschisă, iar criteriul de atribuire - preţul cel mai scăzut.

Obiectul procedurii îl constituie achiziţia a 5 autoturisme dotate cu motor pe benzină, de culoare albă, şi a 58 autoturisme dotate cu motor pe motorină, de culoare negru metalizat, pentru înlocuirea parcului de autovehicule la misiunile diplomatice. Motivele invocate de MAE pentru achiziţia celor 63 de SUV-uri sunt gradul avansat de uzură al autoturismelor din parcul auto şi implicit cheltuielile materiale pentru reparea şi întreţinerea acestora şi condiţiile speciale de transport cu care s-au confruntat de-a lungul timpului echipele consulare mobile trimise pentru intervenţii în sprijinul cetăţenilor români, precum conflictul armat din Fâşia Gaza sau cutremurele din Japonia şi Italia.  

 

Maşinile vor asigura transportul personalului diplomatic la diverse activităţi de reprezentare şi vor servi activităţilor de asistenţă consulară a cetăţenilor români în zone cu relief accidentat, în ţările de reşedinţă ale misiunilor, precizează instituţia într-un comunicat transmis Ziarului Financiar. Autoturismele vor fi distribuite în proporţie de aproximativ de două treimi la misiunile din Europa (câte unul la fiecare din cele 40 de misiuni diplomatice), iar diferenţa de o treime la misiunile diplomatice din Asia, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat, respectiv din Africa şi din America de Sud, notează reprezentanţii MAE.

Parcul de autovehicule al MAE cuprinde 520 de autovehicule pentru misiunile diplomatice ale României în străinătate, 29 de autovehicule din dotarea institutelor culturale româneşti din străinătate şi 39 de autovehicul care fac parte din parcul auto intern(Centrala MAE). Ultima achiziţie de autovehicule pentru maşini şi institute culturale a fost realizată până în anul 2007.

Pe 3 aprilie, MAE a lansat un alt contract de achiziţie de servicii de transport aerian ocazional, a cărui valoare estimată fără TVA este de 13.226.908.32 lei (3.030.080 euro).

Cantitatea estimată minimă de bilete ce se va achiziţiona este de 3.000 de bucăţi, cantitatea estimată maximă fiind de 5.000 de bucăţi.

În 4 aprilie, MAE a lansat un alt contract de achiziţie pentru implementarea unui "Centru de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Strainătate – CCSCRS", vizând achiziţia unor servicii informatice şi conexe, valoarea estimată fără TVA fiind de 17.240.400 lei.

Obiectivul general al contractului constă în înfiinţarea unui centru unic de contact şi suport pentru cetăţenii români ,care să întărească şi să diversifice actualele servicii specifice. Detaliile privind fiecare serviciu sunt următoarele: management de proiect – 1.243.200 lei , servicii publicitate şi informare - 253.700 lei, dezvoltarea şi implementarea soluţiei informatice - 15.182.500 lei, instruirea personalului şi crearea de conţinut educaţional - 561.000. lei

Luna trecută, pe 7 martie, MAE a lansat un alt contract de achiziţie publică privind sistemul de monitorizare şi management centralizat al echipamentelor de comunicaţii aferente Sistemul National de Informaţii privind Vizele (SNIV) a cărui valoare estimată fără TVA este de 355.000 euro.

Prin acest contract, MAE doreşte să achiziţioneze o aplicaţie software de monitorizare, două staţii de lucru, trei servere, patru monitoare, o soluţie de administrare de la distanţă, precum şi servicii instalare, configurare, personalizare şi testare a soluţiei şi servicii de instruire a utilizatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO