Politică

Ministrul Comunicaţiilor: Până la sfârşitul anului sperăm să listăm câteva companii de IT&C

Autor: Departament Economic

04.06.2016, 17:22 221

“Există multe unelte de management care arată indicatorii importanţi ai companiei: fluxurile, managementul resurselor umane, managementul financiar, dar din păcate atunci când vorbim despre companiile mici şi mijlocii constatăm că sunt foarte puţine cele care adoptă aceste lucruri”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan.

În opinia şefului MCSI, piaţa unică digitală europeană va reprezenta o oportunitate de creştere pentru companiile româneşti. MCSI în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti a demarat un program de asistenţă pentru 60 de companii care activează în domeniu IT&C, în scopul listării acestora pe platforma de tranzacţionare AeRO sau la BVB pentru atragerea de capital privat.

“În iunie vom anunţa primii paşi şi sperăm ca până la sfârşitul anului să listăm câteva companii din IT&C şi astfel, drumul să fie deschis ca bun exemplu pentru alţii”, a mai spus Bostan.

Tot în direcţia sprijinirii antreprenorilor din zona de IT, ministerul are în lucru ordinul comun pentru lărgirea aplicabilităţii impozitului zero pentru programatori, atât pentru start-up-uri cât şi pentru IMM-uri. În plus, MCSI va contracta apoximativ 50 mil. euro nerambursabili care vor merge către 100 de proiecte inovative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO