Politică

Ministrul Sănătăţii: Construcţia spitalelor regionale va începe în 2018

Ministrul Sănătăţii: Construcţia spitalelor...

Autor: Georgiana Mihalache

16.03.2017, 17:25 490

Circa 280 de unităţi sanitare vor fi renovate şi reamenajate, iar 42 de spitale judeţene vor fi modernizate şi extinse, potrivit declaraţiilor Corinei Creţu, comisarul european pentru Politică Regională, într-o conferinţă comună cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

"Suntem pe cale de a ridica condiţionalităţile ex ante legate de sănătate, am primit o hartă a nevoilor sanitare, urmează consultarile inter-servicii, dar paşii importanţi au fost făcuţi. Printre cele 280 de unităţi sanitare pentru care mai există bani la dispoziţie se vor face renovări şi reamenajări. Am primit asigurări că a avut loc o întâlnire între Ministerul Sănătăţii si Ministerul Dezvoltării Regionale astfel încât 42 de spitale judeţene vor fi modernizate si extinse”, a spus Corina Creţu.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a menţionat că reabilitările pentru cele 42 de spitale vor viza secţiile de primiri urgenţe, de terapie intensivă, iar construcţia a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova va începe în 2018.

Cu privire la lipsa medicamentelor din România, Florian Bodog a menţionat că în cursul zilei de astăzi va abroba preţul maximal pentru încă cinci denumiri comerciale pentru care există deficit.

,,Depinde şi de firma care le importă, şi de spitale, dar tot ce a ţinut de Ministerul Sănătăţii am făcut. Pregătim toate actele normative”, a spus Florian Bodog.

Alte declaraţii ale ministrului Sănătăţii:

,,Vaccinul tetravalent este achiziţionat, există toată cantitatea necesară, ce a venit în prima tranşă de livrare s-a trimis în ţară.

Noi am contractat întreaga cantitate necesară pe întreg anul.

Pentru vaccinul pentru hepatită am primit o ofertă pe alerta europeană de 10.000 de doze din Norvegia, suntem în discuţii cu partenerul norvegian. Am mai găsit la două companii cantităţi mici de vaccin. Contractul va putea fi onorat până în iunie-iulie. Vom aduce cantităţi în ţară pentru a fi vaccinaţi copiii”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO