Politică

Nicolae Ciucă, după anunţul Moody’s: Aceşti indicatori arată că România are o economie robustă

Nicolae Ciucă, după anunţul Moody’s: Aceşti...

Autor: Cosmin Pirv

04.11.2023, 14:45 37

Aceşti indicatori arată că România are o economie robustă, care a făcut faţă provocărilor din ultimul an şi are capacitatea de creştere sustenabilă în anii următori, susţine Nicolae Ciucă, după de agenţia Moody’s a reconfirmat ratingul de ţară Baa3 pentru datoria pe termen lung.

Nicolae Ciucă susţine că Moody’s este a treia mare instituţie financiară internaţională care notează performanţele economiei româneşti.

„Agenţia Moody’s a reconfirmat ratingul de ţară Baa3 pentru datoria pe termen lung şi P-3 pentru datoria pe termen scurt. Aceşti indicatori arată că România are o economie robustă, care a făcut faţă provocărilor din ultimul an şi are capacitatea de creştere sustenabilă în anii următori”, a scris pe Facebook fostul premier.

Ciucă spune că această situaţie economică este rezultatul măsurilor luate în timpul guvernării liberale.

„Anul trecut, România a marcat recorduri istorice în materie de investiţii străine directe, de absorbţie a fondurilor europene, iar valoarea în bani a creşterii economice din anul anterior a fost cât întreg PIB-ul României din 2004. Raportul Moody’s confirmă că acestea sunt fundamente ferme pentru continuarea sporirii productivităţii muncii şi a creşterii economice robuste din anii următori, precum şi pentru reducerea şi mai mult a diferenţei dintre nivelul de trai al românilor şi media europeană”, susţine Nicolae Ciucă.

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3 pentru datoria pe termen lung şi P-3 pentru datoria pe termen scurt, precum şi perspectiva stabilã, a anunţat sâmbătă Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO