Parlamentarii PSD şi-au sistat plecările în străinătate pentru a fi prezenţi la moţiunea de cenzură

16 iun 2017 Autor: Dragos Suciu

Parlamentarii PSD şi-au sistat plecările în străinătate şi şi-au anulat concediile pentru a fi prezenţi la moţiunea de cenzură şi la formarea noului Guvern, a declarat, vineri, deputatul Ioan Dîrzu, citat de corespondentuol MEDIAFAX.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va fi una ”fierbinte” cu ”depunerea moţiunii de cenzură”, care speră să se voteze miercuri.

”Tocmai după decizia de ieri (n.r. - joi) s-au anulat orice deplasări în străinătate, orice alte aspecte prin care ar fi posibil ca anumiţi parlamentari să fie cuprinşi în alte activităţi. Înţelegem cu toţii că obiectivul principal al Parlamentului este de a avea un guvern eficient şi care să pună în aplicare, în detaliu, programul de guvernare de care au nevoie toţi românii”, a spus Ioan Dîrzu.

Întrebat de jurnalişti dacă este ordin ca toţi parlamentarii să fie prezenţi săptămâna viitoare în Parlament, Ioan Dîrzu a răspuns că ”toată lumea trebuie să fie prezentă”, iar ”focusarea pentru momentul moţiunii” i se pare foarte importantă.

Întrebat din nou dacă au fost sistate toate deplasările aleşilor PSD, Ioan Dîrzu a răspuns: ”Săptămânile viitoare, da, şi anularea concediilor pentru perioada de vacanţă în aşa fel încât colegii noştri parlamentari să fie prezenţi la munca de zi cu zi pe care trebuie să o facă fiecare”.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că i se pare normal să fie sistate astfel de activităţi.

”Şi mie mi se pare normal să fie sistate toate activităţile, toată lumea trebuie să se concentreze pe formarea noului Guvern pentru că e ceva de importanţă naţională, e vorba de Guvernul ţării, nu de alegeri în partid”, a spus Lazăr.

Întrebat, de către corespondentul MEDIAFAX, dacă există un ordin dat de conducerea ALDE pentru sistarea deplasărilor, Ioan Lazăr a răspuns că nu are cunoştinţă de aşa ceva, dar este convins că toţi parlamentarii ”sunt conştienţi că trebuie să stea pe poziţii”.

În altă ordine de idei, preşedintele PSD, Ioan Dîrzu, a declarat că ar fi fost corect ca Sorin Grindeanu să se retragă din funcţia de premier după prima şedinţă a CEx.

”Eu cred că ar fi fost corect, util, ca premierul Sorin Grindeanu, după prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional să se retragă de pe această funcţie, iar PSD să vină cu alt premier. Nu s-a ajuns la această măsură. Aţi văzut, votul CEx de ieri (n.r. joi) a fost în unanimitate, foarte mulţi preşedinţi de organizaţii şi-au spus punctul de vedere şi vreau să transmit şi eu acelaşi lucru. PSD este unit, este o familie mare, puternică, oameni profesionişti cu înţelegeri şi colaborări făcute foarte bine cu colegii din ALDE”, a spus Ioan Dîrzu.

Întrebat ce şanse are moţiunea de cenzură să treacă, Ioan Dîrzu s-a declarat sigur că va trece, deoarece Coaliţia PSD şi ALDE este unită.

 
Cuvinte cheie:
PARLAMENTARI PSD
, CONCEDII
, ANULARE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide