Politică

Pentru că "nu suntem o ţară de hoţi", Guvernul s-a răzgândit şi a modificat pe tăcute în Parlament LEGEA ACHIZIŢIILOR PUBLICE

Pentru că "nu suntem o ţară de hoţi", Guvernul s-a...

Autor: Gândul

03.07.2013, 12:57 354

Înainte de a intra în vacanţă, parlamentarii au schimbat şi câteva dintre regulile esenţiale ale achiziţiilor publice. Pe lângă dublarea pragului de achiziţii fără licitaţie de care va beneficia orice instituţie de stat din România, câteva din companiile de stat şi din regiile autonome au fost dezlegate de obligaţia de a  mai chetui banii la vedere.

După regula deja consacrată în ultimii ani, Guvernul a dictat, parlamentarii au executat. Legea a fost aprobată cu o majoritate largă, după aproape patru luni de discuţii, chiar dacă cei care au votat-o nu au înţeles în final, pe de-a întregul, ce companii au fost excluse de la obligaţia de a mai face licitaţii sau care rămân în continuare cu titulatura de autoritate contractantă şi cu achiziţiile pe SEAP.

"Nu s-a aşezat un paravan, s-a ridicat o piedică. Nu a existat intenţia de a opaciza achiziţiile publice", se justifică deputatul PNL Bogdan Tâmpău, unul dintre cei care au susţinut amendamentul în Parlament.

Citiţi aici articolul integral

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO