Politică

PNL a cerut reluarea votului asupra legii privind majorările salariale din lipsă de cvorum

PNL a cerut reluarea votului asupra legii privind...

Autor: Mediafax

08.11.2016, 13:35 88

"Grupul parlamentar al PNL a depus deja la preşedintele Camerei Deputaţilor solicitarea, cu probe incontestabile, de a stopa parcursul legii la care facem referire, cea cu creşterile salariale (OUG 20-n.r.) dar şi a celorlalte acte normative votate în şedinţa din 7 noiembrie", a declarat liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu, prezentând capturi din timpul votului. care a arată că în sală au fost prezenţi doar 168 de deputaţi.

Liberalii îi cer preşedintelui Camerei, Florin Iordache să nu semneze nici un act normativ adoptat "în şedinţa de vot cu fraudă", să nu dispună începerea curgerii termenelor pentru contestatea la CCR şi să se planifice o şedinţă nouă de vot final, în care "toate actele normative care au fost trecute prin faudă să fie supuse votului în condiţiile regulamentare", a susţinut Nicolăescu.

"În situaţia în care se constată că voturile nu au fost date în conformitate cu prevderile regulamentare Bp poate stabili reluarea votului pentru aceste acte normative. Toate proiectele de lege care au fost adoptate ieri au fost lovite de nulitate pentru că a fost cvorum de şedinţă", a explicat deputatul.

În cazul în care PSD nu va recunoaşte că s-au votat legi prin fraudă şi nu va dispune prin Biroul Permanent "pe care îl controlează" remedierea situaţiei, "PNL se va vedea obligat să se adreseze justiţiei", a mai spus liderul deputaţilor PNL.

"Îl atenţionăm pe domnul preşedinte Florin Iordache că dacă va semna una sau mai multe legi dintre cele adoptate ieri va săvârşi fals şi va trebui să răspundă în faţa legii penale pentru fals şi fraudă în acte publice", a mai spus Nicolăescu.

Nicolăescu speră ca Florin Iordache să nu se pună în situaţia de "a da cu subsemnatul la procuratură", pentru că a făcut fals în acte în acte publice.

Deputatul PNL a mai spu că este necesară convocarea Biroului Permanent al Camerei în maxim 24 de ore de la data depunerii contestaţie de către PNL.

Potrivit unui anunţ transmis de Camera Deputaţilor, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat pentru miercuri, 9 noiembrie, începând cu ora 10.00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO