Politică

PNL il someaza pe Basescu sa scoata "tepele" promise in campanie

14.11.2005, 18:33 8

La o saptamana si jumatate de la adoptarea de catre conducerea largita a PNL a unei rezolutii prin care i se cerea sefului statului schimbarea sefilor de servicii secrete si a institutiilor centrale, liderii Ludovic Orban si Crin Antonescu i-au cerut presedintelui Traian Basescu sa tina cont de dorintele PNL.

"La 10 luni de la preluarea puterii, continuam sa fim sfidati de niste oameni care si-au batut joc de noi timp de saisprezece ani si unii chiar inainte de ?"90. Nu pot sa inteleg cum Radu Timofte, fost presedinte PSD Neamt si fost senator PSD, este mentinut in continuare in fruntea SRI (...) Nu pot sa inteleg cum un profesor de socialism stiintific, ca Gheorghe Fulga, consilier al lui Ion Iliescu, numit de Ion Iliescu, este mentinut in fruntea SIE, s-a intrebat, ieri, Orban, la o conferinta a liberalilor doljeni.

De asemenea, el i-a criticat si pe procurorul general al Romaniei Ilie Botos, pe directorul SPP Gabriel Naghi si pe presedintele Curtii de Conturi Dan Drosu Saguna, alti demnitari vizati de liberali in valul de schimbare.

"Nu inteleg cum Botos este mentinut in continuare, un om care nu a anchetat niciodata coruptii din PSD, in schimb pune pe masa tot felul de dosare ale actualei puteri. Spune ca se fac presiuni din partea PNL si declara ca Adrian Nastase nu l-a sunat niciodata. Pai ce, trebuia sa-l sune Nastase, il sunau aghiotantii lui! Caci, daca il suna Nastase, venea si in chiloti sa-i satisfaca comenzile politice ale acestuia", a izbucnit Orban.

Despre Naghi, liberalul a spus ca a fost omul de casa al lui Ion Iliescu si ca in loc sa asigure protectia demnitarilor, culege informatii despre activitatea lor privata, iar despre Saguna a afirmat ca i-a spalat "cu detergenti" pe principalii ordonatori de credite, la comanda PSD. Orban i-a cerut imperios presedintelui sa tina cont de PNL.

"Traian Basescu a ajuns presedinte datorita PNL si este obligat sa actioneze in baza dorintelor PNL (...) Fara aceste lucruri, Traian Basescu nu ne mai reprezinta. PNL are destui oameni de valoare pentru a putea propune un alt candidat pentru alegerile din 2009", a amenintat Orban.

La randul sau, Antonescu i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa actioneze in baza promisiunilor din campania electorala.

"Noi ii solicitam lui Basescu sa faca schimbari, o facem ca aliati, nu ca adversari. Vreau sa vedem la figurat tepele din Piata Victoriei, vreau sa vedem o lichidare totala a sistemului ticalosit. Nu vreau sa vad Parchet General subordonat presedintelui si aici ma refer nu doar la Ion Iliescu, ci la toti presedintii si nu mai vreau sa vad servicii secrete care fac politica", a spus Antonescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO