Politică externă

Sase jurnalisti bulgari au facut politie politica

10.07.2006, 19:22 12

Sase jurnalisti bulgari membri ai unei asociatii de combatere a coruptiei au colaborat cu serviciile secrete din vremea regimului comunist, a anuntat presedintele organizatiei, citat de site-ul Novinite.com. Colaborarea ziaristilor cu fosta politie politica a fost confirmata de Ministerul de Interne, in urma unei cereri inaintate de organizatia din care fac parte cei sase.
Asociatia a inaintat Ministerului de Interne o lista cu numele celor 163 de membri ai sai, in scopul verificarii posibilelor legaturi ale acestora cu fosta Durjavna Sigurnost, politia secreta comunista. Numele jurnalistilor nu au fost date publicitatii.
La 16 ani dupa prabusirea regimului comunist, Bulgaria a ramas singura tara din fostul bloc sovietic care nu a ajuns la un consens in problema accesului la arhivele fostelor servicii secrete. La inceputul lunii iunie, Guvernul a cerut deschiderea arhivelor politiei politice, dupa ce initial premierul Serghei Stanisev propusese distrugerea acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO