Politică

Ponta, la Bruxelles: Ne păstrăm poziţia privind acordarea de alocări suplimentare în bugetul UE

Ponta, la Bruxelles: Ne păstrăm poziţia privind...

El a particiat marţi la Reuniunea prim-miniştrilor din statele membre ale grupului "Prietenii Coeziunii", având ca temă bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020.

După reuniune Ponta a precizat că discuţiile se îndreaptă spre faza finală, dar că în cadrul Consiliului European trebuie armonizate poziţii diferite.

"Nu este un secret că discuţiile sunt dificile", a spus Ponta.

El a arătat că este posibil ca la summit-ul Consiliului European din 22-23 noiembrie să fie prezentate concluziile finale ale discuţiilor, adăugând însă în acelaşi timp că nu este obligatoriu ca acest lucru să se întâmple.

El a precizat totodată că la reuniunea de la Bruxelles nu s-a discutat despre alocarea defalcată a fondurilor pentru fiecare ţară, deoarece pentru acest lucru este necesar ca mai întâi să fie stabilit bugetul comunitar.

Întrebat de jurnalişti dacă la stabilirea viitorului buget comunitar va exista o legătură între rata de absorbţie a fondurilor UE şi nivelul alocărilor, Ponta a aprecizat că din punctul de vedere al României - o opinie împărtăşită atât de el cât şi de preşedintele Băsescu - nu poate exista un alt criteriu decât cele stabilite de Comisia Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO