Politică

Ponta: Nu voi mai vorbi niciodată cu Băsescu, nu are rost cu un om care îţi bagă cuţitul în spate

Autor: Departamentul Politic

11.07.2012, 09:44 372

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat că nu va mai discuta niciodată cu preşedintele Traian Băsescu şi că se va rezuma doar la "politeţuri" la eventuale întâlniri în cadrul unor evenimente oficiale, explicând că nu are rost să mai discute cu un om care îi bagă cuţitul în spate.

"Indiferent de lucrurile care ne-au despărţit, eu am încercat să mă port normal, constituţional, instituţional, european cu preşedintele Traian Băsescu. Răspunsul domniei sale a fost cel mai dâmboviţean răspuns posibil, adică mi-a înscenat chestia aia cu plagiatul", a spus Ponta la RTV.

Întrebat dacă a mai discutat cu şeful statului în ultima perioadă, premierul a răspuns negativ, precizând că nici nu va mai discuta vreodată cu acesta.

"Nu şi nici nu voi mai vorbi vreodată. Niciodată. Mă rog, dacă ne întâlnim la evenimente oficiale, dar să vorbesc cu un om care se uită în ochii mei şi între timp îmi bagă cuţitul în spate, nu are absolut niciun rost. Cu asemenea oameni nu ai cum să vorbeşti, dincolo de lucrurile de politeţe", a spus Ponta.

El a declarat anterior că nu va putea coabita cu preşedintele Traian Băsescu în cazul în care acesta va reveni la Palatul Cotroceni după referendum, evitând să spună concret dacă va demisiona în urma unui rezultat favorabil preşedintelui la referendum.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că dacă se va întoarcea la Cotroceni după referendum şi îl găseşte pe Victor Ponta încă premier, nu îi va mai da acestuia un nou mandat de premier, chiar dacă că USL va câştiga alegerile din toamnă.

Preşedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, a declarat, vineri, în plenul Camerelor reunite, că, dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage "definitiv" din viaţa politică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO