Premierul, Mihai Tudose, despre anunţul lui Juncker: Este prima dată când Comisia Europeană nu ne critică

13 sep 2017 Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, după anunţul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre organizarea la Sibiu a unei reuniuni a liderilor europeni, că este prima oară când Comisia nu ne critică, ci apreciază demersurile României.

”Vreau să remarc şi să felicit toţi membrii Guvernului şi pe toţi românii, practic, care au făcut posibil ca în mesajul de astăzi, mesajul anual al preşedintelui Consiliului European (Comisiei Europene - n.r.), dl. Jean Claude Juncker, a făcut referire la România şi numai, pozitiv. Este un mesaj extraordinar. Este prima dată când Comisia Europeană nu ne critică, ci apreciază demersurile pe care le-am făcut noi, cu toţii. România este eroina acestei poveşti”, a spus premierul Mihai Tudose la începutul şedinţei de Guvern.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri că doreşte ca liderii Uniunii Europene să se întâlnească în România, la Sibiu, în data de 30 martie 2019, la o zi după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, pentru a discuta viitorul celor 27 de state membre.

Potrivit lui Juncker, summitul UE de la Sibiu trebuie să fie un semn că "UE va merge înainte după ieşirea Marii Britanii, că Brexit nu reprezintă totul şi nu va afecta viitorul Europei".

Reuniunea de la Sibiu ar fi primul summit european în formula UE 27 şi s-ar desfăşura în momentul în care România va deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, preşedinţia Consiliului UE timp de şase luni.

 
Cuvinte cheie:
TUDOSE
, JUNCKER
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide