Politică

Premierul Mihai Tudose: La momentul preluării guvernării, toate proiectele de infrastructură, blocate sau nu existau

Premierul Mihai Tudose: La momentul preluării...

Autor: Gabriel Pecheanu, MEDIAFAX

23.11.2017, 13:06 696

”Vorbind despre infrastructură, la momentul preluării guvernării, toate proiectele de infrastructură (...) ori erau blocate sau nu existau. Pe parcursul anului am reuşit să îndreptăm această situaţie şi să facem progrese semnificative. În materie de autostrăzi, a fost finalizată procedura de transmitere la Comisia Europeană a aplicaţiei de finanţare pentru proiectul autostrăzii Sebeş-Turda. De asemeni, pentru Ploieşti-Braşov. Guvernul a demarat procedurile de acord cu Banca Mondială, iar primul lot deja a fost contractat. În ceea ce priveşte autostrada Sibiu-Piteşti au fost deschise ofertele pentru loturile 1 şi 5, iar pentru drumul expres în regim de autostradă Piteşti-Craiova au fost deschise ofertele pentru toate loturile”, a declarat Mihai Tudose.

El a spus că, în total, anul acesta a trimis către ANAP lucrări de proiectare şi execuţie în valoare de 14,8 miliarde de lei.

”Calea ferată - în acest domeniu au fost lansate licitaţii însumând peste 2,8 miliarde de lei din fonduri europene. (...) La transportul aerian, este primul an din ultimii muţi ani când s-au luat două aeronave noi la Tarom. De asemeni, aeroportul Henri Coandă a suferit modernizări, s-au asfaltat 67 de mii de metri pătraţi din calea de rulare, de asemeni modernizarea terminalulor şi dublarea capacităţii de procesare a pasageilor pe ambele fluxuri...Într-un singur an, ceea ce dvs nu aţi realizat împreună cu tehnocraţii în tot timpul cât aţi fost la putere”, a adăugat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO