Politică

Premierul, Sorin Grindeanu, despre românca rănită la Londra: "Ce a fost greu azi-noapte a trecut, se pare"

Premierul, Sorin Grindeanu, despre românca rănită la...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.03.2017, 11:34 92

"Din ceea ce mi-a spus domnul ambasador, că pare că ce a fost greu azi-noapte în urma intevenţiei chirurugicale a trecut, dar în continuare se află sub strictă observaţie. Pericolul nu a trecut, important este să fim şi alături de familie, să ajutăm cu ceea ce putem şi vreau să vă spun că sunt mulţumit de modul în care ambasada de la Londra a gestionat situaţia. Sper să o facă până la sfârşit la fel", a spus premierul Grindeanu, înaintea şedinţei comune de guvern România - Republica Moldova.

Premierul a precizat că a discutat cu ambasadorul Dan Mihalache şi a fost în legătură permanentă cu MAE: "am avut o discuţie cu ambasadorul României la Londra, am fost în permanentă legătură şi cu Ministerul Afacerilor Externe, cu domnul ambasador. Vreau să-i felicit pentru modul în care au gestionat la Londra situaţia, s-a constituit acea celuă de criză, sunt în permanentă legătură cu cei doi români şi cu familiile lor".

"Sperăm într-un final fericit, în ceea ce înseamnă una dintre victime. Cealaltă, aşa cum ştiţi, este în afara oricărui pericol", a mai premierul Grindeanu, care a exprimat compasiunea sa şi a Executivului pentu familiile victimelor.

Bilanţul victimelor din urma atacului de la Londra a fost revizuit, joi dimineaţa, în scădere, de la cinci la patru morţi, incluzându-l pe atacator, relatează The Independent, citându-l pe Mark Rowley, ofiţer pentru combaterea terorismului în cadrul Scotland Yard.

El a mai spus că 29 de persoane sunt spitalizate, dintre care 7 se află în stare critică.

Cei doi români aflaţi între victimele atacului din capitala Marii Britanii sunt Andrei Burnaz şi Andreea Cristea, din Constanţa ,de 32, respectiv 31 de ani şi se aflau la Londra pentru a sărbători aniversarea lui Andrei, au precizat joi pentru MEDIAFAX surse oficiale.


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO