Politică

Premierul Sorin Grindeanu: În 2016 nu am absorbţie zero la fonduri europene, ci 0,04%

Premierul Sorin Grindeanu: În 2016 nu am absorbţie zero...

Autor: Gabriel Pecheanu

22.02.2017, 17:44 111

"Vreau să fac o rectificare. Cu scuzele de rigoare, apropos de ceea ce am spus ieri (marţi - n.r.) la Ministerul Transporturilor. Îmi cer scuze, anul trecut, în 2016, păe exerciţiul bugetar 2014-2020 guvernul Cioloş nu a atras zero fonduri europene, cu 0,04. Sunt actele la zi", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Grindeanu a reacţionat, marţi, la postarea lui Dacian Cioloş pe Facebook, potrivit căreia România a atras în 2016 fonduri europene în valoare de aproximativ 7 miliarde de euro, precizând că din exerciţiul bugetar 2014-2020 absorbţia bugetară este zero.

"Am văzut o declaraţie a fostului prim-ministru Cioloş legată de faptul că anul trecut s-au atras sume de bani. Eu cred că dânsul ştie foarte bine la ce mă refer - noi vorbim de exerciţiul bugetar 2014-2020. Suntem în 2017, dânsul a fost prim-ministru în 2016. Pe exerciţiul bugetar 2014-2020 e zero! Dacă nu ştie că e zero, o să-i arătăm documentele oficiale", a declarat Sorin Grindeanu.

Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că din execuţia bugetară aferentă anului 2016 privind sumele încasate de România din fonduri europene reiese că în ţară au intrat aproximativ 7 miliarde de euro pentru beneficiari publici şi privaţi.

"Domnul Sorin Grindeanu nu reuşeşte, după aproape două luni de guvernare, să iasă din logica unor afirmaţii false făcute de PSD în campania electorală. Cu atât mai mare este dezamăgirea mea cu cât acum datele oficiale îi sunt la îndemână, nu trebuie decât să le ceară miniştrilor din subordine. Greaua moştenire în domeniul fondurilor europene nu există, domnule Grindeanu, încercaţi să guvernaţi transparent şi să construiţi pe baza politicilor şi proiectelor demarate anul trecut în loc să aruncaţi fumigene uşor de demontat precum «zero fonduri europene»", a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, luni seara, că miniştrii săi vor publica în perioada următoare o radiografie la zi a situaţiei, acuzând Guvernul Cioloş de o "dramă", respectiv întârzieri şi pierderi legate de absorbţia fondurilor europene care nu mai pot fi recuperate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO