Politică

Presedintele Cehiei viziteaza Romania

10.07.2006, 19:19 11

Presedintele Republicii Cehe, Vaclav Klaus, efectueaza, de astazi pana miercuri, o vizita oficiala in Romania, la invitatia lui Traian Basescu. Cu aceasta ocazie, vor avea loc convorbiri oficiale ale celor doi sefi de stat, urmate de o conferinta de presa, si intalniri ale presedintelui ceh cu sefii celor doua Camere ale Parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Bogdan Olteanu, cu premierul Tariceanu si cu primarul general al Capitalei.
Vaclav Klaus va participa la deschiderea unui forum de afaceri destinat stimularii investitiilor reciproce si a initiativelor de cooperare economica bilaterala, conform Administratiei Prezidentiale. De asemenea, seful statului ceh se va deplasa in judetul Constanta, unde vor avea loc intalniri cu oficialitatii locale.
Parcurgerea etapei finale de pregatire in vederea aderarii (Romaniei la UE - n. red.) va constitui, in sine, o tema de discutie la nivel inalt, o atentie speciala urmand sa fie acordata examinarii perspectivelor cooperarii bilaterale in perioada post-aderare.
Convorbirile vor viza, de asemenea, aspecte ale agendei europene, precum raporturile UE cu statele din Balcanii de Vest, precum si cu tarile din regiunea extinsa a Marii Negre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO