Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Bucureştenii au ales o nouă echipă ca să rezolve această problemă şi aşteptăm cu toţii să o rezolve

Preşedintele Klaus Iohannis: Bucureştenii au ales o...

Autor: Mediafax

27.09.2016, 18:33 589

Întrebat ce părere are despre eventualitatea ca bucureştenii să rămână fără caldură sau apă caldă, preşedintele Klaus Iohannis a spus că este o chestiune care ţine de competenţa autorităţilor locale "proaspăt alese".

"Bucureştenii au ales o nouă echipă ca să rezolve această problemă şi aşteptăm cu toţii să o rezolve. Pe de altă parte, Guvernul este foarte interesat să participe în această rezolvare, aşa că putem să fim optimişti că se găsesc soluţii pentru această problemă. Ar fi revoltător dacă bucureştenii ar rămâne fără apă caldă sau fără încălzire. Acum încep deja nopţile să fie destul de reci", a comentat preşedintele.

Romgaz a anunţat că va opri, începând de marţi, livrările de gaze naturale către ELCEN din cauza cererii de intrare în insolvenţă înaintată de societate, fără a anunţa în prealabil furnizorul de gaze, neîndeplinindu-se formalităţile prevăzute în contracte. La sediul Ministerului Energiei a avut loc, marţi dimineaţa, o întâlnire cu reprezentanţii companiilor implicate şi ai ministerului în urma căreia alimentarea Capitalei cu apă caldă a fost rezolvată momentan pentru şapte zile, potrivit secretarului de stat Corina Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO