Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Este păcat să plătească comunităţile locale ţopăielile fiscal-bugetare

Preşedintele Klaus Iohannis: Este păcat să plătească...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

06.11.2017, 19:26 219

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că îngrijorările primarilor privind scăderea veniturilor la buget, în urma modificărilor fiscale, sunt îndreptăţite, adăugând că este păcat ca ele să plătească pentru ţopăielile fiscal-bugetare ale guvernării PSD-ALDE.

Întrebat dacă sunt îndreptăţite îngrijorările primarilor, potrivit cărora modificările la Codul Fiscal le vor scădea veniturile la buget, şeful statului a răspuns: „Evident că sunt îndreptăţite”.

„În măsura în care impozitul pe venit scade de la 16% la 10% şi în condiţiile în care cam jumătate, 47% din aceste sume merge înapoi la administraţiile publice locale, este clar că vor scădea veniturile acestor administraţii şi vor scădea semnificativ. Sunt bani care aproape peste tot sunt folosiţi, de regulă, pentru investiţii importante şi foarte păcat să plătească comunităţile aceste ţopăieli fiscal-bugetare”, a adăugat Iohannis.

De altfel, preşedintele s-a referit la aceste modificări şi în discursul pe care l-a ţinut Gala Asociaţiei Municipiilor din România. ”Zilele acestea trăim iarăşi unul dintre acele momente când se încearcă schimbarea întregii baze a Codului Fiscal fără ca aceste lucruri să fie, în detaliu discutate, de exemplu, cu dumneavoastră. Sper să reuşiţi să convingeţi guvernanţii că lucrurile pot fi rezolvate şi mai bine”, le-a spus Iohannis primarilor prezenţi la gală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO