Politică

Preşedinţia confirmă întâlnirea la nivel înalt la Cotroceni de la ora 17.00. Participă Traian Băsescu, Victor Ponta, Mugur Isărescu, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi ministrul Bugetului, Liviu Voinea

Preşedinţia confirmă întâlnirea la nivel înalt la...

Autor: Departamentul Politic

03.12.2013, 16:06 444

Preşedinţia a transmis un anunţ de presă referitor la programul de marţi al preşedintelui.

Conform sursei citate, preşedintele Băsescu are programată, la ora 17.00, o întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Victor Ponta, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, cu viceprim-ministrul, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, şi cu ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Anterior, premierul Victor Ponta a confirmat că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu va avea loc marţi, la ora 17.00.

"Voi merge de la 17.00, cu domnul Chiţoiu şi Voinea. Guvernatorul nu ştiu dacă vine, am să-l sun", a declarat Ponta.

Premierul Victor Ponta i-a propus preşedintelui Traian Băsescu o întrevedere pe tema memorandumului cu FMI şi a proiectului de buget pe 2014, la care să participe atât guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cât şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"Stimate Domnule Preşedinte, Având în vedere efectele negative ale suspendării de facto a acordului României cu instituţiile financiare internaţionale şi repercusiunile posibile ale neadoptării Bugetului de stat şi a Bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2014, vă rog să fiţi de acord să avem o întâlnire pe această temă în vederea identificării soluţiilor de deblocare a acestei situaţii. Vă propun ca la această întâlnire să participe şi domnii Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru şi ministru al finanţelor şi Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget. Vă rog să binevoiţi a stabili o dată pentru realizarea acestei întâlniri. Cu deosebită consideraţie, Victor Ponta, Prim Ministru", se arată în solicitarea transmisă de premierul Ponta către preşedintele Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO