Politică

Prima victimă a guvernului Ponta: Alistar nu se regăseşte în echipa de miniştri propuşi Parlamentului

Prima "remaniere" de guvern: Alistar nu se regăseşte în echipa de miniştri propuşi Parlamentului

Autor: Iulian Anghel

03.05.2012, 14:46 1679

Pentru a nu pune în pericol învestirea întregului Guvern, Victor Alistar propus pentru funcţia de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenţă şi relaţii cu societatea civilă, nu se va regăsit în lista miniştrilor care va fi înaintată Parlamentului.

Anunţul a fost făcut de premierul desemnat Victor Ponta care a adăugat însă că nu va fi făcută nicio altă nominalizare pentru această poziţie.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Victor Alistar este incompatibil cu ocuparea oricărei funcţii publice (inclusiv cea de ministru). Incompatibilitatea a fost constatată de ANI în 2009, întrucât el ar fi ocupat în trecut mai multe poziţii publice în acelaşi timp, încălcând legea, ceea ce i-a atras o sancţiune care îi interzice să mai ocupe o poziţie publică timp de trei ani (interdicţie care expiră în august).

Această interdicţie a operat şi în 2011 când Alistar a pierdut calitatea de membru al CSM, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale care a constatat sancţiunea decisă de ANI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO