Probabil cel mai responsabil primar din România: pune pavele pe străzile comunei pentru că nu are bani să plătească muncitori

7 aug 2012 Autori: Szasz Jutka - Mediafax , Marian Buga - Mediafax

Primarul comunei arădene Ghioroc lucrează de o săptămână la pavarea unor străzi din localitate, alături de subalterni, pentru că nu are bani în buget să plătească muncitori, în condiţiile în care datoriile comunei sunt mai mari decât bugetul anual, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi Morodan, a spus că fostul edil a cumpărat pavele pentru a moderniza trotuarele pe patru străzi, însă în bugetul local nu există bani şi pentru plata lucrărilor.

"Ne-ar fi costat 40 de lei metrul pătrat doar manopera, dar avem datorii mai mari decât bugetul pe un an, undeva la 1,4 milioane de lei la un buget de 900.000 de lei. Nu am vrut să facem datorii şi mai mari, dar nici să ţinem depozitate degeaba pavelele cumpărate deja, care au costat peste 70.000 de lei. Singura soluţie a fost să ies eu în stradă să pavez, cu experienţa pe care o am de acasă, că mi-am pus şi eu pavele acum câţiva ani", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, primarul din Ghioroc, Corneliu Popi Morodan.

Primarul i-a chemat în ajutor pe viceprimar şi pe alţi şapte subalterni, care au acceptat să lucreze câteva ore pe zi în stradă, cu lopeţi, ciocane şi alte ustensile necesare pentru pavarea trotuarelor.

"Încercăm să-i sensibilizăm şi pe localnici pentru a ni se alătura. E important să ne ajute cum pot să terminăm cât mai repede lucrarea", a declarat Corneliu Popi Morodan.

Viceprimarul Gheorghe Petrişor a spus că lucrează la pavat două-trei ore pe zi.

"Mai mult dimineaţa, pe răcoare, apoi revenim la birou pentru treburile obişnuite. E important şi să finalizăm aceste străzi dacă tot aveam cumpărate pavelele", a spus Petrişor.

"Nu pot spune că e mai grea munca asta decât cea de la birou. Aici lucrez cu aparatele, astea se mai strică, dar cel mai greu este să munceşti cu oamenii. Când sunt în instanţă sunt jurist, aici sunt fierar betonist", a spus şi juristul Primăriei, Gheorghe Cizmaş, care lucrează cu betoniera comunei.

Corneliu Popi Morodan a spus că echipa sa de funcţionari reuşeşte să paveze 70 de metri de trotuar pe zi, sperând astfel că lucrarea se va finaliza în câteva săptămâni.

Comuna are 4.300 de locuitori, însă până marţi niciunul nu s-a oferit voluntar.

 
Cuvinte cheie:
PRIMAR
, LUCRĂRI
,
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 20 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (20):
Rodica - 10 august 2012, 23:00

Primarul nou ales este un tanar inginer care a candidat pe listele USL. Nu asta e problema principala a comunei ci apa potabila de la retea precum si lipsa canalizarii satelor aferente comunei. Acolo, 80% dintre localnici si-au construit fose sau folosesc vechile fantani dezafectate drept fose. Din cauza ca nu s-au respectat distantele dintre fose si fantanile cu apa, acestea din urma sunt colmatate si nu pot fi falosite. In acelasi timp apa de la reteaua pub lica de apa, din cauza defectiunii la statia de eputrare este plina cu nitriti. locuitorii beau apa de la Izvorul Motului sau de la baile Lipova. Sper ca noul primar, e pus pe fapte mari si treptat, va rezolva cele mai acute probleme ale comunei. La ghioroc exista o fabrica de pavele si prin urmare, ar fi pacat sa nu fie aranjate toate strazile pentru ca cetatenii sa poata circula bine. Primarul nu poate munci singur dar exista tineri fara ocupatie si care, ar putea fi antrenati(contra cost deoarece trebuie sa castige bani sa se intretina)…

Doru - 09 august 2012, 11:23

O idee nemaipomenit de buna ....invitarea comunitati sa faca ceva pt localitatea in care traiaesc... poate asa vor avea mai multa grija de spatiul public... daca ar pune o mana la realizarea lui...cat despre primar..numai cuvinte de lauda....el trebuie sa fie exemplul comunitati ..."poate cu o floare se face primavara si in Romania"

Primarule, nu te invidiez cu concetatenii ce ii ai - 09 august 2012, 05:28

"Bravo" locuitorilor din comuna ! Sa nu va miscati târtiţa , că cine stie ce nenorocire vi se poate intampla. Cum sa va rupeti voi o ora sau doua spre binele obstii ? Nu-i mai bine la carciuma sau la taclale decat la pavele? Ba cum nu !

Liviu - 08 august 2012, 09:44

Chiar ma intrebam daca nu mai exista in Romania notiunea de "munca patriotica" macar in localitatile mici si macar pentru munci de intretinere, toaletare, igineizare a spatiilor... Ma mir totusi ca un primar de comuna nu reuseste sa implice si cativa localnici pentru ca acestia au in general un nucleu de sustinatori fideli..

MOBUTUSESESEKO - 08 august 2012, 09:42

JOS PALARIA PENTRU EI !!!SA INTELEG CA DOAR 8 PERSOANE LOCUIESC IN COMUNA RESPECTIVA, RESTUL DE 4300 LOCUIESC LA BIRT SAU NU LE PASA. NE PLACE SA FIE CURAT FRUMOS CA-N ALTE TARI. INSA CAND VINE OCAZIA SA DEMONSTRAM CA SUNTEM UNITI SI CA PUTEM FACE CEVA FRUMOS. STAM ACASA. NU ESTE O RUSINE SA MUNCESTI, ESTE O RUSINE SA FURI, SA PACALESTI,IN ALTE PARTI , ALTE TARI - SE AJUTA UNII PE ALTII. LA NOI NU STIM CUM SA NE FACEMRAU SAU SA NE BUCURAM DE RAUL ALTUIA.

zepy - 08 august 2012, 09:17

Asa primar vrem si noi!!!
Ar trebui sa iasa la interval si locuitorii comunei, ca doar tot pentru confortul lor lucreaza.

Unguru Bulan - 08 august 2012, 09:05

Normal, da ce îs proști locuitori să pună mâna pe lucru, că doar nu pentru ei fac. Iar pentru cei din primărie tot respectul.

Ovidiu D. - 08 august 2012, 08:41

BRAVO. Este de apreciat o astfel de mentalitate sanatoasa. Pacat ca este foarte rara.

Alexandru - 08 august 2012, 07:02

Din pacate bani nu vor fi niciodata in primarie, pentru a executa lucrarile de asfaltare pentru ca tot timpul fie vara fie iarna nu sunt bani din cauza ca se primesc banii si ei dispar asa peste noapte pe cu totul si cu totul pe altceva .

vinci - 08 august 2012, 04:48

da de ce va mirati???
in strainatate se fac foarte multe lucruri doar cu voluntariat.Alei,parcuri,trotuare,locuri de joaca ,vestiare la terenuri de sport...etc.
E chiar bine ceea ce face primarul din Ghioroc.Nu e rusine sa prestezi asemenea servicii in interesul comunei.

Alexandru Pop - 07 august 2012, 23:51

extraordinar ! Felicitari primarului pentru spiritul civic !

eu - 07 august 2012, 22:32

felicitari , asa primar mai rar , un bun exemplu pentru toata Romania.

cosmin - 07 august 2012, 22:02

bravo lui! nici nu are importanta culoarea politica! mentalitatea societatii romanesti este relevanta de la cati sateni i se alatura! adica nici unul!:))) din pacate, asta e societatea romaneasca! daca i se alaturau 100 de sateni dovedeau un spirit civic si deveneau un exemplu pentru societate, asa dl primar probabil e considerat nebun!....

catalin - 07 august 2012, 21:41

bravo in sfarsit un articol foarte reusit in presa noastra. din pacate stirea e o radiografie la inalta rezolutie a societatii romanesti. astia suntem, asteptam totul de la conducatori dar chiar daca apare vreun conducator care-si face treaba tot degeaba. nu mai avem nici o sansa

Anna - 07 august 2012, 18:43

Rusine ardeleni, cand aveti un astfel de primar , care pune mana si lucreaza , voi stati in casa?Ca sa vedeti diferenta , un candidat la o primarie din Timis , le-a dat ciment , nisip si i-a pus sa semneze ca isi vor face SINGURI trotuarele. Asa si-a rezolvat acolo primaria trotuarele iar unii s-au simtit si indatorati primariei , ca i-a pus la treaba.

ferdinand - 07 august 2012, 17:38

Este tragicca, primarul in loc sa coordoneze o echipa de oameni/localnci pune el mana. Aceste este un bun GOSPODAR, dar nu un bun MANAGER.
Asa demonstra ca nu este reala zicala cu" Romanul este muncitor"

michael - 07 august 2012, 17:35

domnule primar, toata stima si respectul meu ! sper ca si alti primari si politicieni in general sa urmeze exemplul ...!

todor bogdan - 07 august 2012, 17:28

BIG LIKE pt articol si pt mister primar... SUNTEM un popor cu suflete arse de comunism si nu mai intelegem sa facem ceva pt binele comunitatii ..
ADIK de aia suntem prosti MAXIM .. ca nu ne intereseaza altceva decat chestii care ofera satisfactie imediata .

Bruno OMER - 07 august 2012, 17:19

intrebare: si cum s-a ajuns ca datoria primariei sa fie mai mare decat revenitul anual ??
poate ca s-a intamplat ceva inainte ca sa se ajunga la aceasta situatie, si primarul era responsabil si in timpul crearii acestor datorii?
intrebare inainte sa credem "spotul" trimis ...

tibi - 07 august 2012, 17:04

Felicitari si Bravo . Un exemplu foarte bun. :)

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide