Politică

Probabil cel mai responsabil primar din România: pune pavele pe străzile comunei pentru că nu are bani să plătească muncitori

Un primar arădean pune pavele pe străzile comunei pentru că nu are bani să plătească muncitori

Autor: Szasz Jutka, Marian Buga

07.08.2012, 16:48 17126

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi Morodan, a spus că fostul edil a cumpărat pavele pentru a moderniza trotuarele pe patru străzi, însă în bugetul local nu există bani şi pentru plata lucrărilor.

"Ne-ar fi costat 40 de lei metrul pătrat doar manopera, dar avem datorii mai mari decât bugetul pe un an, undeva la 1,4 milioane de lei la un buget de 900.000 de lei. Nu am vrut să facem datorii şi mai mari, dar nici să ţinem depozitate degeaba pavelele cumpărate deja, care au costat peste 70.000 de lei. Singura soluţie a fost să ies eu în stradă să pavez, cu experienţa pe care o am de acasă, că mi-am pus şi eu pavele acum câţiva ani", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, primarul din Ghioroc, Corneliu Popi Morodan.

Primarul i-a chemat în ajutor pe viceprimar şi pe alţi şapte subalterni, care au acceptat să lucreze câteva ore pe zi în stradă, cu lopeţi, ciocane şi alte ustensile necesare pentru pavarea trotuarelor.

"Încercăm să-i sensibilizăm şi pe localnici pentru a ni se alătura. E important să ne ajute cum pot să terminăm cât mai repede lucrarea", a declarat Corneliu Popi Morodan.

Viceprimarul Gheorghe Petrişor a spus că lucrează la pavat două-trei ore pe zi.

"Mai mult dimineaţa, pe răcoare, apoi revenim la birou pentru treburile obişnuite. E important şi să finalizăm aceste străzi dacă tot aveam cumpărate pavelele", a spus Petrişor.

"Nu pot spune că e mai grea munca asta decât cea de la birou. Aici lucrez cu aparatele, astea se mai strică, dar cel mai greu este să munceşti cu oamenii. Când sunt în instanţă sunt jurist, aici sunt fierar betonist", a spus şi juristul Primăriei, Gheorghe Cizmaş, care lucrează cu betoniera comunei.

Corneliu Popi Morodan a spus că echipa sa de funcţionari reuşeşte să paveze 70 de metri de trotuar pe zi, sperând astfel că lucrarea se va finaliza în câteva săptămâni.

Comuna are 4.300 de locuitori, însă până marţi niciunul nu s-a oferit voluntar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO