Politică

Protestatarii scandează la Palatul Parlamentului faţă de modificările aduse legilor justiţiei

Protestatarii scandează la Palatul Parlamentului faţă...

Autor: Oana Despa

17.12.2017, 20:41 85

Atunci când au ajuns în zona colţulului de la Parcul Izvor, în apropiere de Palatul Parlamentului, protestatarii au fost blocaţi de jandarmi, pentru a nu fi închisă circulaţia pe mai multe bulevarde. Manifestanţii au strigat ”Ruşine” şi ”Lăsaţi-ne să trecem”.

Timp de aproximativ o oră şi jumătate, demonstranţii au protestat în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Manifestanţii au scandat "Hoţii!", "Demisia" şi au adus vuvuzele şi tobe.

Potrivit anunţului de organizare a evenimentului de pe reţelele de socializare, protestatarii ar fi trebuit să plece la 18.00 în marş către Casa Poporului, pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Universitate - Piaţa Unirii - Piaţa Naţiunilor Unite - Parlament. Deoarece au fost informaţi de către jandarmi că pe o parte a traseului ales a fost autorizată o altă manifestaţie, demonstranţii au stat mai mult timp în faţa Guvernului, dar au pornit în marş ,în jurul ore 19.20, către Palatul Parlamentului, pe Calea Victoriei.

Protestatarii au strigat "Regele Mihai" atunci când au trecut prin faţa Palatului Regal de pe Calea Victoriei şi au aplaudat.

Anterior, un alt protest a avut loc în Piaţa Victoriei. Zeci de oameni au participat, duminică, la ora 15.00, la un flashmob organizat pe reţelele de socializare, manifestanţii acoperindu-şi ochii cu banderole negre.Protestatarii au stat cu faţa spre Palatul Victoria, în tăcere, timp de 30 de minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO