Politică

PSD depune o motiune de demitere a ministrului educatiei

13.03.2007, 20:20 14

Grupul PSD din Senat va depune maine o motiune simpla impotriva ministrului educatiei Mihail Hardau prin care acestuia i se cere demisia din Guvern. PSD a amanat gestul depunerii motiunii stabilit initial pentru ieri la propunerea presedintelui de onoare al partidului, senatorul Ion Iliescu, care a motivat ca textul de 14 pagini, aprobat de conducerea partidului in cursul diminetii de ieri, este prea lung si trebuie simplificat.
PSD solicita prezentarea, in termen de 30 de zile, a unei strategii coerente de reformare a sistemului educational, depolitizarea totala a sistemului de invatamant, intarirea capacitatii administrative din sistemul de invatamant si revocarea din functie a ministrului educatiei si cercetarii, Mihail Hardau. Textul de motiune aflat in mapele membrilor Biroului Permanent National al PSD este structurat pe sase capitole, incepand cu "Abandonarea Programului de guvernare al Aliantei D.A.", "Afacerile Ministerului Educatiei si Cercetarii" si terminand cu "Lipsa transparentei in cazul contractul incheiate". Aceasta varianta de motiune cuprinde, de asemenea, 20 de intrebari la care ministrul educatiei si cercetarii este obligat, conform Legii raspunderii ministeriale, sa dea raspuns.
Luna trecuta Senatul a adoptat o motiune simpla impotriva ministrului justitiei Monica Macovei, prin care acesteia i se cerea demisia. Potrivit regulamentului Senatului, Guvernul ar fi trebuit sa o demita pe Macovei, dar Curtea Constitutionala a spus ca acest gest nu este obligatoriu, intrucat nu este cerut de Constitutie.
Mai multi lideri ai PSD au vorbit si despre o motiune de cenzura care, adoptata, conduce la demiterea Guvernului. Senatorul PSD Antonie Iorgovan a declarat ca partidul sau va introduce o motiune de cenzura impotriva Guvernului, daca, "intr-un termen rezonabil", premierul Calin Popescu-Tariceanu nu face o propunere de restructurare a Executivului.
"Daca Tariceanu, intr-un termen rezonabil, nu vine cu un Guvern restructurat, in care nu are ce sa caute doamna Macovei, atunci suntem obligati sa declansam procedura de demitere a Guvernului prin motiune de cenzura", a spus Iorgovan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO