Politică

PSD pregateste schimbarea programului de guvernare

PSD pregateste schimbarea programului de guvernare

Vin zile grele pentru premierul Tariceanu pentru ca PSD spune ca va vota legile noului Cabinet in functie de programul sau propriu "Romania sociala"

04.04.2007, 19:01 12

PSD a dat ieri un avertisment sever Guvernului Tariceanu II: Ii va vota legile in Parlament in functie de programul propriu al social-democratilor "Romania sociala" si asta doar pentru trei luni de zile.
"Votul nostru pentru proiectele Guvernului va fi dat in functie de proiectul nostru Romania sociala (un proiect cu multe elemente de stanga -n.n.)", a declarat liderul PSD Mircea Geoana, inainte de votul pentru investirea Cabinetului Tariceanu II, din care lipsesc democratii.
La inchiderea editiei, Parlamentul nu votase noul Guvern, dar din datele existente si din luarile de pozitie ale partidelor nu existau emotii in privinta votului, intrucat impreuna cu PSD, PNL si UDMR aveau mai mult de 235 din voturile necesare pentru trecerea noii formule guvernamentale.
Insa viitorul acestuia este vazut diferit de actorii politici. Potrivit lui Geoana guvernul Tariceanu II este doar un "guvern de tranzitie" care va avea un sprijin limitat din partea social-democratilor. Geoana a contrazis astfel afirmatiile linistitoare ale premierului, anume ca Guvernul sau nu este unul de criza care sa pregateasca anticipatele si ca isi va duce mandatul pana la capat.
Insa limitandu-si in timp sprijinul pentru guvern si amintind de ipoteza unei motiuni de cenzura, Geoana nu a exclus practic organizarea unor anticipate si nici daramarea guvernului.
Premierul s-a aratat insa optimist in privinta viitorului, afirmand ca va veni in fata Parlamentului ori de cate ori este nevoie pentru a sustine proiectele majore, mai ales cele de integrare europeana.
"Nu suntem un Guvern al improvizatiei, al propagandei si al populismului costisitor pentru dezvoltarea societatii. Nu suntem un Guvern al luptei politice. Nu suntem un ring de bataie, ci o echipa care va munci mai mult. Nu ne vom consuma in scandaluri care sa amane decizii importante pentru tara. Chiar vrem si putem sa facem politica de miliarde de euro pentru Romania si nu scandaluri de doi bani", a sustinut Tariceanu in fata Parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO