Politică

Sorin Grindeanu: După OUG 13 am vrut sa renunţ. Mi s-a spus de către partid să rămân

Sorin Grindeanu: După OUG 13 am vrut sa renunţ. Mi s-a...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.06.2017, 16:14 1187

"Pentru mine toate lucrurile sunt clar legate de acea seară (când Executivul a adoptat OUG 13/2017 - n.r.). Am venit aici şi am făcut anunţul privind Ordonanţa (de Urgenţă - n.r.) 14. Nu am mers în altă parte. Nici acea conferinţă de presă nu a fost simplă, cu sute de mii de oameni în faţă, dar eram şi sunt prim-ministrul României. Nu poţi să faci conferinţă de presă de pe scări, din altă parte şi aşa mai departe", a declarat premierul în exerciţiu Sorin Grindeanu.

El a refuzat să spună dacă Liviu Dragnea i-a cerut ca guvernul să nu emită OUG 14/2017, care a abrogat OUG 13/2017: "Azi nu detaliem!".

Întrebat dacă adoptarea OUG 13 rămâne cel mai mare regret al său din perioada petrecută în fruntea Executivului, Sorin Grindeanu a răspuns: "Până a se ajunge acolo probabil că puteau fi făcute alte lucruri. Am spus şi în Parlament că eu chiar am crezut ceea ce mi s-a spus, anume că o să am lângă mine, în dreapta mea un prieten, care mă va ajuta".

De asemenea, Sorin Grindeanu a mai spus că a vrut să renunţe la şefia Guvernului după scandalul cu OUG 13/2017.

"Am înţeles când, după ordonanţă, deşi mai sunt câteva etape interesante până atunci, am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că e normal să mai rămân. Cu rugăminţi ale aceluiaşi CEx, în unanimitate: nu, aveţi susţinere. Atunci am înţeles iarăşi că e de datoria mea să rămân, pentru că altfel tot ceea ce gândiseră, gândiserăm ca program guvermanetal exista riscul de a nu fi pus în practică", a mai spus premierul în exerciţiu Sorin Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO