Politică

UGIR-1903 si CONPIROM nu mai sustin memorandumul cu FMI

24.05.2010, 18:30 23

Conducerea UGIR-1903 si CONPIROM au decis sa nu mai sustinamemorandumul cu FMI si sa se abtina marti de la vot in ConsiliulEconomic si Social (CES), considerand ca nu este problemapatronatelor sa decida reducerea salariilor din sectorul public sia pensiilor, informeaza Mediafax.

"Nu sustinem memorandumul in forma actuala. Pe de alta parte, nucred ca este treaba patronatelor sa decida asupra scaderiisalariilor bugetare si a pensiilor", a spus Ioan Cezar Coraci,presedintele UGIR-1903, intr-o conferinta de presa.

Coraci a aratat ca a crezut ca dupa intalnirile de saptamanatrecuta cu sindicatele si patronatele, Guvernul va continuanegocierile cu partea sindicala pana marti cand se va discutamemorandumul din nou in CES, explicand schimbarea pozitieiUGIR-1903 fata de memorandum.

"Nu vom sustine o forma a memorandumului care nu este negociatacu sindicatele, pentru ca ne este frica de miscarile de strada side greva care vor urma in urma masurilor de austeritate", a adaugatCoraci.

Mai multe despre negocierile Guvernului cu patronatele cititipe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO