Politică

Un primar din Vrancea cere insolvenţa pentru datorii reprezentând 75% din bugetul comunei

Un primar din Vrancea cere insolvenţa pentru datorii...

Autor: George Noaptes

11.02.2014, 16:49 248

Cererea primarului din Năruja (PDL) a fost înregistrată la Tribunalul Vrancea, care va stabili un administrator judiciar pentru comuna vrânceană.

Edilul Ciprian Nicu Popescu a declarat, marţi, că solicitarea sa a fost transmisă către Tribunalul Vrancea în urma unei hotărâri aprobate de Consiliul Local al comunei.

El a explicat că arieratele depăşesc 75 la sută din bugetul localităţii, ajungând la peste 1,6 milioane de lei.

"Aproape toată suma reprezintă lucrările de electrificare realizate prin Programul naţional 2007-2009. S-au făcut lucrări în două puncte, la Podul Nărujei şi în satul Năruja, iar banii trebuiau să vină de la bugetul naţional şi de la bugetul local. Nu am primit însă niciun leu de la bugetul de stat, iar acum am ajuns la arierate de peste 1,6 milioane de lei", a afirmat primarul Popescu.

Potrivit Ordonanţei 46 din 2013, administratorul judiciar urmează să întocmească, în termen de 30 de zile calendaristice, planul de redresare, împreună cu ordonatorul principal de credite, cu avizul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice şi al Camerei de Conturi Vrancea, după aprobarea tabelului definitiv al creanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO