Politică

Un proiect al Fiscului de 7,3 mil. de lei pentru eficientizarea colectării va fi finalizat în 2013

Un proiect al Fiscului de 7,3 mil. de lei pentru...

Autor: Claudia Medrega

08.08.2013, 16:49 554

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a iniţiat un proiect de 7,3 mil. lei (1,8 mil. euro, fără TVA) pentru eficientizarea sistemului de colectare a veniturilor prin îmbunătăţirea relaţiei dintre Fisc şi contribuabili, proiectul urmând să fie finalizat în toamna acestui an.

Cea mai mare parte din valoarea proiectului, respectiv 6,2 mil. lei, provine din Fondul Social European, iar un milion de lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a ANAF.

Proiectul “Dezvoltarea unui parteneriat viabil între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi beneficiarii direcţi ai serviciilor furnizate de aceasta – premisă a eficientizării sistemului de colectare a veniturilor publice” a început la sfârşitul lunii octombrie 2011 şi a avut un orizont de timp de 24 de luni.

Proiectul are ca scop “crearea unui mecanism decizional consultativ pentru activitatea de administrare a veniturilor publice prin dezvoltarea şi implementarea unei analize a componentei relaţionale contribuabil – administraţie fiscală, conştientizarea şi educarea fiscală a contribuabililor şi elaborarea şi dezvoltarea noilor proceduri şi a instrumentelor de comunicare în vederea eficientizării relaţiei cu contribuabilul”.

Prin implementarea proiectului se are în vedere, în principal, obţinerea unor rapoarte de analiză şi de interpretare cantitativă şi calitativă de date statistice, dezvoltarea unei campanii de conştientizare şi educare fiscală a contribuabililor, elaborarea de proceduri de comunicare în vederea eficientizării relaţiei cu contribuabilii, precum şi instruirea unor funcţionari publici pentru gestionarea unei campanii media şi în tehnici de comunicare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO