Prima pagina

AIG Life va avea un sef roman

07.04.2005, 19:41 16

Theodor Alexandrescu, 36 de ani, va prelua din luna mai a acestui an functia de director general la AIG Life, una din primele trei companii de asigurari de viata din Romania, afirma surse din piata asigurarilor.

AIG este cea mai mare firma de servicii financiare din lume din punctul de vedere al capitalizarii bursiere.

Alexandrescu, numit in martie director general adjunct al AIG Life, devine unul din cei mai tineri directori de companie multinationala. El il va inlocui pe Martin Zonneveld, care a participat la fondarea companiei, in 1999, a plecat apoi la o alta companie a AIG in America de Sud si apoi s-a reintors la conducerea acesteia acum doi ani.

Astfel, americanii s-au hotarat dupa sase ani sa lase un director general roman si la divizia de asigurari de viata, adica exact in anul in care a intrat pe profit. Cealalta companie a AIG Romania, care se ocupa de asigurari generale, este condusa tot de un roman, Mihnea Tobescu.

Theodor Alexandrescu este absolvent al Facultatii de Medicina din Bucuresti si a unui MBA la Academia de Studii Economice in colaborare cu Universitatea Washington (SUA). El lucreaza la AIG Life din 1999, fiind pe rand director de agentie, director de vanzari si apoi director de marketing si vanzari. AIG Life a avut anul trecut prime brute subscrise de 20 milioane de euro, mai mult cu 44% fata de anul anterior, si o cota de piata de 10,8%, ocupand pozitia a treia pe piata, dupa ING Nederlanden si Asirom.

Compania a avut un profit brut de 2,1 milioane de euro anul trecut. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO