Prima pagina

Cat costa sa-ti faci o casa "inteligenta"

Cat costa sa-ti faci o casa "inteligenta"
01.08.2008, 15:33 140

Doar 50 de vile au devenit pana in prezent inteligente, cifra care spune destul de multe despre maturitatea pietei locale, despre inclinatia consumatorului roman de a-si inzestra inteligent casele, dar si despre promovarea destul de slaba a acestui tip de produse, scrie Business Construct.
Pentru a transforma o casa normala intr-una inteligenta costurile se ridica la circa 50 de euro pe metru patrat. Ceea ce este absolut necesar este ca utilizatorul viitoarei case sa se gandeasca la instalarea acestui sistem menit sa ridice substantial IQ-ul cladirii inainte de finalizarea constructiei.
"Este greu de spus la cat va ajunge numarul de case inzestrate cu astfel de sisteme pe termen mediu. Noile cartiere rezidentiale ofera astfel de sanse, dar un asemenea sistem trebuie realizat inainte de finalizarea locuintei, altfel incorporarea unui astfel de sistem intr-o structura deja existenta necesita o renovare radicala", spune Monica Rosu, responsabil pe segmentul rezidential al Schneider Electric Romania, filiala locala a grupului francez omonim.
Cititi mai mult in Business Construct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO