Prima pagina

Fostul presedinte al Eximbank a fost recrutat de Asirom

25.04.2005, 19:32 30

Compania de asigurari Asirom, a doua din piata dupa volumul incasarilor, a recrutat-o pe Mariana Diaconescu, fost presedinte al Eximbank, pentru pozitia de director financiar, afirma surse din piata. Conducerea bancii de stat Eximbank fusese schimbata la sfarsitul lunii martie. Diaconescu n-a putut fi contactata ieri pentru comentarii.

Miscarea face parte dintr-o operatiune de schimbare a intregii echipe de conducere a Asirom. Dupa ce a adus-o la sfarsitul anului trecut pe Steluta Racolta (fosta director general la Ardaf), pe pozitia de director de vanzari, omul de afaceri Ioan Niculae, care controleaza compania prin firma sa InterAgro, a continuat procesul de recrutare pentru toate pozitiile de top din cadrul companiei.

Astfel, noul director de resurse umane va fi Mihaela Rauser (care vine de la Raiffeisen), iar Cristian Gheorghita (fost la Zapp) va prelua functia de director de marketing. Director al departamentului subscrieri (directia Asigurari) va fi Diana Ganescu, fost director general al companiei de asigurari Anglo-Romana (societate a grupului Balli careia i s-a retras autorizatia de functionare).

Si pozitia de director general, ocupata acum de Ion Bratulescu (fost sef al diviziei de asigurari de viata) va fi ocupata de o alta persoana, cel mai probabil un expat, afirma sursele citate.

Ioan Niculae cauta de peste un an o noua echipa de manageri pentru Asirom. In numai un an, la conducerea companiei s-au succedat patru directori generali, printre care si un britanic, Fred Heath. Compania a incheiat anul trecut cu prime brute subscrise de 133,2 mil. euro, aproape la fel ca in anul anterior, in conditiile in care piata a crescut cu 22%. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO