Prima pagina

Liberalizarea pietei a urcat profitul Petromidia la 41 mil. dolari in trim. I

22.04.2005, 20:19 21

Rompetrol Rafinare (Petromidia), principala companie a grupului petrolier Rompetrol, a anuntat ieri un profit net de 41 mil. $ (31 mil. euro) pentru primul trimestru al anului, in conditiile in care in perioada similara a anului trecut inregistrase o pierdere de 3 mil. $ (2,4 mil. euro), conform reprezentantilor companiei. Profitul net al grupului s-a ridicat in primele trei luni ale anului la 43 mil. $ (33 mil. euro), conform standardelor contabile internationale.

Compania, care include pe langa rafinaria Petromidia si alte activitati, precum divizia de petrochimie sau divizia de retail, a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 469 mil. $ (356 mil. euro) pe primul trimestru.

"Rezultatele, care se situeaza peste estimarile noastre, se datoreaza productivitatii crescute la rafinaria Petromidia, eficientei intregii companii, cat si liberalizarii survenite in acest an pe piata de carburant", a comentat Dinu Patriciu, presedintele si principalul actionar al grupului Rompetrol. Grupul Rompetrol, in care mai intra alte companii precum Rompetrol Well Services sau Rominserv, a realizat in primul trimestru o cifra de afaceri de 507 mil. $ (385 mil. euro), inscriindu-se in strategia de crestere pentru acest an.

Omul de afaceri Dinu Patriciu si alte persoane care au facut parte din managementul Petromidia sunt puse sub acuzare intr-un dosar penal legat de privatizarea Petromidia. Patriciu nu a facut ieri nici un fel de comentarii pe aceasta tema. Actiunile Rompetrol Rafinare, una dintre cele mai mari companii listate, au scazut usor, ieri, pe Bursa, pana la 843 lei pe actiune.

Patriciu a anuntat ca se gandeste sa listeze din acest an si alte companii din grup la Bursa de Valori Bucuresti, printre care s-ar putea numara Rompetrol Logistics sau Rominserv. In afara de Petromidia, grupul mai are listate titlurile Rompetrol Well Services pe bursa, iar cele ale Rompetrol SA pe Rasdaq.

Patriciu vizeaza si listarea Petromidiei pe o bursa externa, una dn optiuni fiind Bursa de la Londra. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO