Prima pagina

Numarul de PC-uri vandute in T1 a crescut cu 37%, aproape jumatate sunt notebook-uri

Numarul de PC-uri vandute in T1 a crescut cu 37%, aproape jumatate sunt notebook-uri
27.05.2008, 12:01 29

Numarul de PC-uri vandute in primele trei luni ale anului a crescut cu 37,1% fata de aceeasi perioada a anului anterior, ceea ce s-a reflectat intr-o valoare a vanzarilor cu 41,1% mai mare, potrivit datelor publicate astazi de IDC. Comparativ insa cu trimestrul al IV-lea din 2007, achizitiile de PC-uri s-au redus cu 22,9%.
Notebook-urile au reprezentat 42,5% din numarul total de PC-uri livrate in trimestrul I 2008, fata de 33% in anul 2007, se arata intr-un comunicat IDC.
"Momentul in care notebook-urile vor deveni majoritare pe piata se apropie", a declarat Diana Preda, Research Analist IDC Romania.
"Pe anumite canale de distributie, cum ar fi dealerii traditionali si comenzile online, ponderea notebook-urilor o depaseste deja pe cea a desktop-urilor. Mai mult decat atat, cu exceptia segmentului SOHO si a sectorului guvernamental, cererea venita din partea tuturor celorlalte categorii de utilizatori inclina deja net in favoarea PC-urilor mobile", a precizat Preda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO