Prima pagina

Privatizarea Tarom incepe prin listarea la bursa a unui pachet minoritar de actiuni

Privatizarea Tarom incepe prin listarea la bursa a unui pachet minoritar de actiuni
11.09.2007, 13:59 35

Privatizarea companiei nationale de transport aerian Tarom va incepe, in perioada imediat urmatoare, prin listarea la bursa a unui pachet minoritar de actiuni, varianta propusa de Ministerul Transporturilor fiind lansarea unei oferte publice secundare de vanzare pentru 5% din titluri, au declarat surse din ministerul de resort, citate de Mediafax.

"Varianta propusa Executivului de Ministerul Transporturilor este ca privatizarea Tarom sa inceapa in perioada imediat urmatoare, printr-o oferta publica secundara de vanzare a 5% din actiuni, iar decizia apartine Guvernului", au afirmat sursele citate.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a criticat, in luna iulie, modul in care Tarom isi desfasoara activitatea, aratand ca aceasta companie dovedeste ca o intreprindere de stat lucreaza mai prost decat o firma privata si sa singura solutie este asocierea cu un operator privat.

La trei saptamani dupa aceasta declaratie, Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care a eliminat restrictiile referitoare la privatizarea Tarom si a decis ca investitorii straini nu vor mai fi limitati la cumpararea unui pachet de actiuni de cel mult 49% din capitalul social al companiei, in cazul privatizarii, iar statul nu va mai trebui sa detina o participatie de minim 33,4% din titluri.

Mai multe informatii pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO