Prima pagina

Retailerul local Trident face 350 de angajari

06.08.2008, 20:41 74

Trident, una dintre cele mai mari retele romanesti de supermarketuri, va ajunge la finele anului la 1.200 de angajati, fata de 850 cati are in prezent, pe fondul expansiunii in teritoriu.
Compania investeste 4 milioane de euro intr-un depozit de legume si fructe cu o suprafata de 4.000 de meti patrati, care va deservi reteaua de magazine si alti parteneri ai retailerului. Proiectul a fost finantat prin fonduri europene, 1,6 mil. euro fiind aportul Sapard la investitia totala in depozit, conform datelor furnizate de Trident. Inaugurarea depozitului cu o capacitate de 1.600 de tone este programata pentru aceasta toamna, urmand sa fie create in total 70 de locuri de munca in noua locatie din Sibiu.
Trident, cu afaceri de 50 mil. euro la nivelul anului 2007, opereaza in prezent o retea de doua supermarketuri si trei hipermarketuri localizate in centrul tarii. Planurile de expansiune ale companiei pentru acest an prevad deschiderea a doua supermarketuri, lansarea retelei Trident Express (magazine de proximitate) si inaugurarea celei mai mari investitii a retelei, Trident Shopping Center Sibiu. Primul centru comercial operat de compania sibiana, cu o suprafata de 21.000 de metri patrati, va implica investitii de 15 mil. euro, potrivit datelor comunicate de Trident.
Anul trecut, reteaua formata din magazine cu suprafete intre 2.000 si 5.000 mp a realizat vanzari de 166,1 mil. lei (50 mil. euro) si un profit net de aproximativ 2 mil. euro, potrivit datelor furnizate de companie.
Reprezentantii Trident mizeaza in acest an pe o crestere de 20% a afacerilor din retail, pana la 60 mil. euro.
Trident Trans Tex, compania care opereaza magazinele Trident, este detinuta de Constantin si Alina Mateescu. Alte operatiuni derulate de companie includ transportul de marfa, tranzactiile imobiliare sau importul de marfuri.
Cei doi oameni de afaceri din Sibiu au pus bazele retelei Trident in 2004, aceasta numarandu-se in prezent printre cei mai mari retaileri alimentari cu capital romanesc. Alte retele romanesti mari sunt in prezent Pic Group, Ethos (Bucuresti) sau Primavara. Pe piata locala de profil activeaza si compania Astral Impex, detinuta de fratii Ioan si Floare Cuc din Arad, acestia avand in prezent licenta pentru dezvoltarea retelei internationale SPAR la nivel local.

In lupta cu retailerii internationali
Pic Group, detinut de fratii Ilie si Cornel Penescu, detine 4 hipermarketuri in orase mari din tara si estimeaza afaceri de 200 de milioane de euro in 2008 din retailul alimentar
Ethos, controlat de Ion Soloman, opereaza 19 magazine, majoritatea in Capitala, si vizeaza afaceri de 34 mil. euro in acest an
SPAR, retea de 16 supermarketuri si hipermarketuri, este operata de catre compania Astral Impex, detinuta de fratii Ioan si Floare Cuc. Reteaua a realizat anul trecut vanzari de 37,5 mil. euro, cu 14 magazine.
Primavara - o retea de 9 supermarketuri, dintre care 4 in Bucuresti, controlata de Ion Avram. Retailerul estimeaza vanzari de 45 mil. euro pentru acest an
Trident - reteaua de 5 supermarketuri si hipermarketuri localizate in centrul tarii, cu vanzari estimate la 60 mil. euro in 2008 - este detinuta de Constantin si Alina Mateescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO