Prima pagina

Romanii au cumparat peste 15 tone de bijuterii din aur

01.04.2008, 12:58 24

Romanii au cumparat anul trecut aur in valoare de peste 240 milioane euro, in conditiile in care s-au achizitionat peste 15 tone de bijuterii din aur, a declarat Mihail Pacioianu, prim-vicepresedinte al Federatiei Metalelor si Pietrelor Pretioase si Semipretioase Diamond-Gold, asociatie care insumeaza 2.000 de firme ce desfasoara operatiuni cu metale si pietre pretioase.

El a mai spus ca pretul bijuteriilor din aur s-a majorat anul trecut cu circa 40% fata de 2006, cand gramul de aur se vindea cu circa 50 de lei.

Pacioianu a precizat ca pretul aurului va creste in continuare, ceea ce va atrage un numar mai mare de investitori pentru metalul galben.

"Numarul celor care fac tranzactii cu aurul a crescut semnificativ, datorita faptului ca investitorii cauta sa isi plaseze banii in investitii mai sigure, iar aurul reprezinta o astfel de investitie in conditiile in care dolarul este instabil", a mai adaugat el.

Pacioianu a mai spus ca bijuteriile din aur reprezinta 90% din aurul tranzactionat pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO