Prima pagina

Rompetrol vrea sa ajunga, in 3-5 ani, la afaceri anuale de 30-40 mld. dolari

27.09.2007, 15:54 14

Grupul Rompetrol intentioneaza ca, in urmatorii 3-5 ani, sa atinga o cifra de afaceri anuala de 30-40 de miliarde de dolari, in principal prin achizitii in Europa de Vest, de la sapte miliarde de dolari in 2007, a declarat, astazi, la Sofia, Eric Kish, vicepresedinte al grupului, citat de Mediafax.

"Atingerea acestui obiectiv nu se poate face prin crestere organica. Ne indreptam atentia spre unele achizitii strategice, printre care NIS - Serbia si alte preluari, pe care nu le pot dezvalui. Vom avea ca focus Europa de Vest", a afirmat Kish, aflat la Sofia, cu ocazia inaugurarii primei benzinarii Rompetrol sub conceptul Hei din Bulgaria.

El a mentionat ca bugetul pentru achizitiile din Europa de Vest va fi "de ordinul miliardelor de dolari", fara sa avanseze o valoarea exacta.

"Cu banii pentru achizitii nu sunt probleme. Atat KazMunaiGaz, cat si actionarii minoritari si-au propus o politica de dezvoltare agresiva, astfel incat intr-un timp foarte scurt, de 3-5 ani, Rompetrol sa ajunga una dintre primele companii din Europa", a spus Kish.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO