Prima pagina

Steve Ballmer, la Bucuresti: IT va schimba lumea din temelii in urmatorii zece ani

08.10.2004, 00:00 46

Steve Ballmer, omul numarul doi dupa Bill Gates in concernul Microsoft, s-a aflat ieri la Bucuresti intr-o scurta vizita, prilej cu care s-a intalnit cu premierul Adrian Nastase si si-a expus viziunea asupra viitorului lumii IT, in fata presei romane.
Ballmer, director executiv al Microsoft, este unul dintre cei mai importanti manageri ai unei mari corporatii internationale care a vizitat Romania.
?In urmatorii 10 ani, IT va schimba lumea mai mult decat a facut-o in ultimii 10 ani. Acum 10 ani oamenii nu aveau mobil, nu aveau PC, nu stiau ce e Internetul. Uitati-va ce avem acum", a spus Ballmer.
?In 10-15 ani, probabil ca toate programele de televiziune vor fi digitale si transmise prin Internet", a spus Ballmer in timpul unui scurt discurs in care si-a insotit cuvintele cu gesturi largi si pocnind din degete pentru a puncta frazele-cheie. ?Vom avea acces la toate programele TV din lume!"
Piata de PC-uri este departe de a se fi oprit din crestere, a mai spus directorul executiv al Microsoft, care s-a aratat foarte optimist si in privinta altor sectoare IT in care Microsoft vede potential de dezvoltare. Este vorba in primul rand de piata echipamentelor mobile: ?Toate vor fi inteligente si conectate la retele. Vom avea o lume in care mobilul ma va putea intrerupe dintr-o convorbire ca sa ma anunte ca actiunile mele au inceput sa scada, sau va suna intr-un fel anume si mai tare atunci cand ma cauta sotia".
In prezenta lui Steve Ballmer si a premierului Nastase, Guvernul Romaniei si compania Microsoft Romania au semnat ieri un Memorandum de Intelegere pentru furnizarea a 25.000 de licente software gratuite pentru studenti.
Steve Ballmer a aratat ca specialistii romani in domeniu au o reputatie recunoscuta in lume, multi dintre acestia fiind angajati in cadrul companiei Microsoft. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO